Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

A legnagyobb föld alatti átemelő épül Győrben

A múlt héten kezdődhetett újra a munkaa Radó-sziget mellett, a Rába-ártérben.


A beruházás jelentősen javítja a város szennyvízelvezetésének helyzetét: a távolról érkező tömény szennyvizek már nem sokáig terhelik a belvárosi csatornákat. Tavaly ősszel kezdődött a munka Víziváros és Révfalu rakpartjain – tudtuk meg ifj. Biczó Lászlótól, a Pannon-Víz zrt. műszaki ellenőrétől. – Az ötszáz milliméter átmérőjű nyomócsövet sikeresen átfűztük a Mosoni-Duna, majd az uszoda alatt, egészen a Rába-partig. Az ártéri előkészítő munkákat elvégeztük, a területet szabaddá tettük, de a magas vízállás miatt folyamatosan csúszott a munkakezdés.

 

 

A látványos vízparti munkát olvasóink a Rába-part és Radó-sziget sétányairól már most, később pedig a Rába kettős hídról vagy a Radó-szigetről is figyelemmel kísérhetik.
A látványos vízparti munkát olvasóink a Rába-part és Radó-sziget sétányairól már most, később pedig a Rába kettős hídról vagy a Radó-szigetről is figyelemmel kísérhetik.A november közepére kialakult tartósan alacsony vízállásnál a lánctalpas markoló végre biztonságosan el tudott jutni az építkezés helyszínére. A gépnek ugyanis át kellett jutni a Rába kettős híd alatt, ehhez pedig egy speciálisan mélyített átjárót kellett építeni. Magasabb vízállásnál a markoló itt elmerült volna az iszapban.

Az építők mostantól az uszoda mellett a Petőfi hídig haladnak. Ezzel egy időben a Petőfi híd szigeti oldalán, a zsinagóga mellett megkezdődött a város legnagyobb föld alatti szennyvízátemelőjének építése. Ottjártunkkor az építők már kialakították a szerkezet körvonalait és rövidesen megkezdődik a süllyesztése is. Ennek során fokozatosan kilencméteres mélységig haladnak majd. – Az átemelő nagy része föld alá kerül, a föld feletti részek városképbe illesztésére különös gondot fordítunk – tette hozzá a műszaki ellenőr.

A győri csatornahálózat történetében mérföldkőnek számít a beruházás. A vezeték üzembe állítása után a Belváros csatornarendszerét nem terheli tovább a környező településeken – konkrétan az Ikrény–Rábapatona–Abda–Börcs, Győr-Újváros és Győr-Sziget térségében – összegyűjtött szennyvíz, ami a városi hálózatba kerülve leginkább a Munkácsy és Bajcsy-Zsilinszky út környékén okozott bűzpanaszokat.

 

 

 

 

Pótolják a fákat
Többen érdeklődtek, mi lesz a vízparton kivágott fák pótlásával. Ahogy a vezeték a helyére került, telepíteni fogják a vízügyi igazgatóság által kiválasztott fajtájú facsemetéket, melyről tájékoztatjuk olvasóinkat.   

 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra játszanak - Falulottóból díszkivilágítás Győrújfalun

Ismét több száz szerencsevadászt mozgathat meg a hétvégétől újrainduló győrújfalui falulottó. Tovább olvasom