Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

A kenyérfesztiválon az esőben is kötelező a kóstolás

Győr - Hetedszerre hozta össze a vásárlókat, a pékeket és a kézműveseket az a kenyérfesztivál és kézműves találkozó, amelynek üzenetét idén is a minőségi munka és az értékteremtés jellemezte.


Ami a Veres Szakképző iskola udvarán a pékeknek, sütödéknek marketingfogással bírt, azt helyben a közönség kóstolással egybekötötten bírálhatta-dícsérhette.

Ladocsi Flórián, a fesztiválnak helyet adó Veres Péter mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium nyugalmazott igazgatója hét évvel ezelőtt természetesnek tartotta, hogy az azóta hagyományossá vált program, a pékek és a fogyasztók találkozásának kedvéért kinyitják az iskola udvarát.

Az intézményben hagyománya van a pék-cukrász képzéssel kiegészített élelmiszeripari szakképzésnek, amely a térségben is hiánypótló.

Dr. Lakatos István, a megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a kézműipari tagozat elnöke lapunk érdeklődésére kiemelte, a folyamatos áremelkedést és a fokozódó versenyt csakis a minőségi termékekkel ellensúlyozhatják a pékek és a sütőipari vállalkozások.

Fontos, hogy a vállalkozásnak legyen tőkeereje, legyen mögötte olyan szakmai háttér, amely garanciát jelent a jó ízű, minőségi kenyér és pékáru elkészítésére.

Összegesen kilenc kis pékség és középvállalkozás volt jelen az idei kenyérünnepen, viszont a nagyobb gyárak távolmaradtak a gasztronómiai találkozóról.

Érdekességet jelentettek emellett a kézművesbemutatók: a hímző, a kékfestő, a szalmafonó, a kékfestő, és a levendulafeldolgozó munkájának felvillantása, amelyre - a csepergő eső ellenére is - sokan voltak kíváncsiak.

Olvasóink írták

  • 4. bugriskin 2009. június 29. 23:52
    „Mi van nem jotott ostya a gyónás után nahááát? Te kuka bőbeszédű!”
  • 3. Nahááát 2009. június 29. 21:19
    „moderálva”
  • 2. bugriskin 2009. június 29. 07:12
    „Szép a fotón látható kenyér. Vajon melyik pap szentelte meg? Mert az nagy felelőtlenség lenne, ha az egyházakat kifelejtenék a hókusz-pókuszból.”
  • 1. elemér 2009. június 28. 18:49
    „Hát igen kell szaktudás meg korán kelni a péknek. Igy lessz a jó kenyér, zsömje meg kifli. Igaz hogy minöségi liszt is kell oda. Ilyen termékeket modern villanykemencékben bajossan tudnak elöállitani.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enese: Hagyományok Napja először - fotókkal

Enese - Az első alkalommal megrendezett enesei Hagyományok Napja úgy tűnik sikeres program lett a… Tovább olvasom