Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

A győri temetők nyitva tartása

A győri köztemetők november 3-ig reggel 7 és este nyolc óra között tartanak nyitva.

Információink szerint utána a hivatalos közlések szerint március 31-ig 8-tól délután ötig óráig tart a látogatási idő.

A behajtási jogosultsággal rendelkezők november 1-jén, 2-án és 3-án 7 és 10 óra között hajthatnak be autóval a nádorvárosi köztemetőbe. A tavalyi évhez hasonlóan a behajtási engedéllyel rendelkezők számára a megadott napokon a nádorvárosi köztemető mindkét bejárata nyitva lesz.

A győri köztemetőkben egyébként jövő péntektől vasárnapig 10 és délután négy között gondnoki ügyelet lesz. Az érdeklődők ekkor többek között sírhelyügyeket is intézhetnek az illetékeseknél.

Elektromos autó a Nádorvárosi köztemetőben

A győri temetők naponta 13 órán lesznek nyitva az ünnepi hétvégén. A rendőrség és a polgárőrség fokozott jelenléttel készül.

Mindenszentek és halottak napja hétvégéjén idén is meghosszabbított nyitva tartással és egy új szolgáltatással állnak a látogató rendelkezésére a győri köztemetők – jelentették be sajtótájékoztatón hétfőn. A mozgásukban korlátozott és idős látogatók érdekében november 1. és 3. között naponta 11 órától 15 óráig hatszemélyes elektromos kisautó könnyíti meg a bejárattól távolabb lévő sírok megközelítését. A jármű a főbejárat melletti ravatalozó előtti térről indul folyamatosan és körjáratszerűen közlekedik a temetőn belüli főbb utakon.

A győri temetők november 1. és 3. között reggel héttől este nyolc óráig lesznek nyitva. Az ünnep alatt a Nádorvárosi köztemetőben és a Szabadi úti Új köztemetőben héttől tíz óráig engedélyezett a gépkocsik behajtása a behajtási engedéllyel rendelkezők számára. Ezen a pénteken, szombaton és vasárnap délelőtt tíz és délután négy óra között a helyszínen sírhelyügyek is intézhetők

A kegyeleti ünnepek alatt a rendőrség és a polgárőrség fokozott jelenléttel erősíti a temetők és környékük biztonságát, illetve segítik a járművek közlekedését. A Győrszol zrt. felhívja a látogatók figyelmét arra, hogy értéket még rövid időre se hagyjon senki a sírokon, a kutak mellett, illetve a parkoló autókban.

A sajtótájékoztatón Somogyi Tivadar alpolgármester a temetőkben elvégzett munkákról beszélt. A Nádorvárosi köztemetőben megtörtént a főbejárat melletti kerítésszakasz kijavítása, a portaépület hőszigetelése, fűtési rendszerének átalakítása, ablakainak és tetőjének cseréje, a szerszámtároló és a régi bejárat melletti vizesblokk külső-belső felújítása. Emellett a régi ravatalozó új tetőfedést kapott. A Malomsori köztemetőben új vizesblokkot alakítottak ki, a Révfalusiban a gondnoki épület vízszigetelését oldották meg, valamint kifestették az épületet. A Szabadi úti temető bejáratánál a kerítésen fedőköveket helyeztek el a csapadékvíz elvezetésére. A Templom úti sírkertben a gondnoki épület tetőcseréjére, míg az Újvárosiban ugyancsak a gondnoki épület külső hőszigetelésére, vakolására, részleges belső felújítására, a tetőhéjazat cseréjére, illetve az ügyfélfogadóban padlócserére került sor. A Koroncói úti temetőben a területbővítéssel párhuzamosan a kerítést is meghosszabbították, előtetőt helyeztek a ravatalozó elé, murvás utakat építettek, valamint megtörtént a ravatalozó felújítása és a vizesblokk korszerűsítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvégi bulik képekben - sok sok fotó

Fotósaink több győri szórakozóhelyet is felkerestek a hétvégén. Nézzék meg képes összeállításunkat! Tovább olvasom