Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

A győri Széchenyi Futamot Monaco hangulatában rendezik meg

Idén Győr belvárosában rendezik meg az Alternatív Hajtású Járművek Versenyét. A szervezők szerint a Nádor aluljáró Monaco Formula-1 futamainak hangulatát idézi majd.

2011. április 29. és május 1. között rendezik meg az INNO-MOBIL Sportegyesület főszervezésében a VI. Széchenyi Futamot, az alternatív hajtású járművek legrangosabb európai innovációs fesztiválját.

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak ötlete nyomán útnak indult kezdeményezés immár nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát: idén Franciaország és Szlovákia mellett Iránból is érkezett nevezés.

Összesen 45 csapat 70 járműve készülődik a különleges megmérettetésre, ahol elektromos árammal, hidrogénnel, napenergiával, sűrített levegővel és egyéb környezetbarát meghajtással bíró furfangos kettő-, három- és négykerekű guruló alkalmatosságok állnak rajthoz.

Petis László, a rendezvény főszervezője elmondta: a nevezők egyharmada első alkalommal vesz részt a versenyen.


Pillanatképek a III. Széchenyi Futamról

"A Nádor aluljáró és közvetlen környezete Monaco Formula-1 futamainak hangulatát idézi majd"

Hogy nem valamiféle flúgos futamról van szó, azt jól jelzi, hogy két csapat a tavalyi eCarTec Expo vendégeként mutatkozhatott be Münchenben a jövő energiaforrásait kutató szakemberek előtt.

Pénteken gépátvétellel indul a program, a versenyzők az Audi Hungaria gyárát is meglátogatják.

Szombaton délelőtt szakmai előadásokon ismertetik a csapatok a járműveik esetében alkalmazott technológiai megoldásokat, délután a Széchenyi István Egyetem kampuszáról indul az immár hagyományosnak számító városi felvonulás, amely a Baross úton át a Városháza érintésével egészen az Árkád üzletközpontig tart majd.

A vasárnap igazi kuriózumnak ígérkezik, hiszen új, izgalmas helyszínek adnak otthont a versenyszámoknak.

A Széchenyi Futam ugyanis a belvárosba, a mindennapi használatra szánt utakra költözik: a Nádor aluljáró és közvetlen környezete Monaco Formula-1 futamainak hangulatát idézi majd.


Ezen az útvonalon köröznek majd a versenyzők a győri belvárosban.
Ezen az útvonalon köröznek majd a versenyzők a győri belvárosban.

Ide kattintva tekinthetik meg a részletes helyszíni bemutatót!

Háromnapos fesztivál koncertekkel

A hajnali szabadedzéseket követően 8 órakor kerül sor az ünnepélyes
megnyitóra, ezt követik az időfutamok, majd a kategóriánkénti versenyek.

A helyszínen aszfaltrajzolási lehetőség várja a kisebbeket, a nap végén pedig koncertek zárják a háromnapos fesztivált, amely a szakmai érdekességek mellett kellemes és különleges családi programnak ígérkezik május első napján.

"A korábbi gyakorlatnak megfelelően idén is élőben - képekkel, videókkal és azonnali futameredményekkel - közvetítik a jelentősebb eseményeket a www.szechenyifutam.hu weboldalon, a modern kor kihívásaihoz igazodva a YouTube, a Facebook és Twitter segítségével szintén nyomon lehet majd követni a futamot" - mondta el portálunknak Petis László.


Ilyen volt tavaly: fotók az V. Széchenyi futamról.


"A jövő Győrben épül"

A szervezők örömmel tapasztalták meg Győr városának a környezetvédelem iránti elkötelezettségét, újból kiemelt támogatóként segíti a rendezvényt az Audi Hungaria, a Széchenyi István Egyetem ugyancsak pártolja a falai közül indult kezdeményezést.

A három partner közelmúltban választott új jelmondata - "A jövő Győrben épül" - a VI. Széchenyi Futam által is igazolást nyer.Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. suellen 2011. április 23. 14:31
  „menjenek a picsába!”
 • 23. gig 2011. április 22. 12:57
  „Ha alábbhagytak az indulatok, talán visszatérhetnénk a futamhoz.

  Szerintem sok izgalmat rejt magában a helyszín, kíváncsi vagyok rá, hogy a kevésbé átlátható, különleges terep milyen érdekességekkel fog szolgálni.”
 • 22. Peti85 2011. április 21. 15:17
  „18. Hunicum 2011.04.21. 13:25
  "17. gig
  Amilyen az adjon Isten....
  Ha a hozzászólásomból csak annyi ragadta meg, hogy SZIE akkor nem én vagyok a szegényes. Nem vagyok kíváncsi a véleményére. Ha érdekelne hogyan rövidítik az egyetemeket már rég utánajártam volna. De gondolom ő hibátlan és rögtön ugrani kell ha talál valamit. Az, hogy pusztán átugorjon ilyen apróságokat az lehetetlen, ugye? Fontoskodni akart, hogy lássuk mennyire művelt. Nyilván szabad idejében Shakespeare szonetteket elemezget és kölyök korában is Cooper regények helyett a 19 sz. orosz irodalmi műveket forgatta. De most büszke magára, veregeti tükörben a mellét mennyire okos és rendes holott szánalmas. Nyilván van amit ő se tud, nem tudom kijavítják- e állandóan. Remélem igen!"<<<<< Húúú valahogy így van igen, nagyjából fedi a valóságot ;) Na és igen, kijavítják amit nem tudok, abból tanul az ember ...”
 • 21. Peti85 2011. április 21. 15:11
  „Oh, a szégyellem szót rosszul írtam le, bocsánatért esedezek...”
 • 20. Peti85 2011. április 21. 15:09
  „19. Hunicum 2011.04.21. 14:17
  "Most javítsam én is ki a helyesírási hibáidat? Tele van az írásod, mégse teszem. <moderálva> Mindenki a maga portája előtt seperjen."

  Kár, hogy a helyesírás ellenőrző sem itt, sem pedig a word-ben nem dob hibát másra, csak az ismétlődő "az"-ra, ami úgy értelmes ahogy van. De szívesen veszem a javítást. Én nem sértődök meg és támadok egyszerre azért, mert kijavítanak.

  "Másrészt nem láttam a kedvességet, az őszinte tiszta szívből jövő kritikát. Helyette kaptam egy kriksz krakszokkal teletűzdelt pökhendi hozzászólást, ami ráadásul a cikkhez nem kapcsolódik semmilyen formába, jóindulatnak a nyomát se láttam."
  5. Hunicum 2011.04.20. 11:34
  "... SZIE Racing lesz a hivatalos neve ..." <<< Maradjunk annyiban, hogy a győri egyetem az SZE nem pedig SZIE ...<<< Hol vannak azok a bizonyos kriksz krakszok?? Ez is érdekelne még!

  Ja majd legközelebb szót kérek mielőtt írok... nehogy valakinek a piciny lelkivilágát összetörjem. De már tudom, valahogy így kellett volna megfogalmaznom: " Kérem alássan mélyen tisztelt Hunicum, a győri egyetem nem SZIE. Elnézését kérem, hogy szólni merek, nagyon szégyenlem magam, remélem nem veszi rossz néven hogy ezt megmertem jegyezni. "”
 • 19. Hunicum 2011. április 21. 14:17
  „16. Peti85
  Most javítsam én is ki a helyesírási hibáidat? Tele van az írásod, mégse teszem. Szerintem te műveltebbnek hiszed magad mint amilyen valójában vagy.
  Ha már kijavítasz valakit, legalább ügyelnél arra, hogy ne tűnj idiótának! Ez szült bennem indulatokat. Mindenki a maga portája előtt seperjen. Másrészt nem láttam a kedvességet, az őszinte tiszta szívből jövő kritikát. Helyette kaptam egy kriksz krakszokkal teletűzdelt pökhendi hozzászólást, ami ráadásul a cikkhez nem kapcsolódik semmilyen formába, jóindulatnak a nyomát se láttam. Az meg végképp idegesít, hogy az ember már nem is viccelhet semmivel mert rögtön betalál valaki akinek kisebbségi komplexusa van vagy egyszerűen szeret belekötni emberekbe ahelyett, hogy jól érezné magát. Kerülöm az ilyen embereket!”
 • 18. Hunicum 2011. április 21. 13:25
  „17. gig
  Amilyen az adjon Isten....
  Ha a hozzászólásomból csak annyi ragadta meg, hogy SZIE akkor nem én vagyok a szegényes. Nem vagyok kíváncsi a véleményére. Ha érdekelne hogyan rövidítik az egyetemeket már rég utánajártam volna. De gondolom ő hibátlan és rögtön ugrani kell ha talál valamit. Az, hogy pusztán átugorjon ilyen apróságokat az lehetetlen, ugye? Fontoskodni akart, hogy lássuk mennyire művelt. Nyilván szabad idejében Shakespeare szonetteket elemezget és kölyök korában is Cooper regények helyett a 19 sz. orosz irodalmi műveket forgatta. De most büszke magára, veregeti tükörben a mellét mennyire okos és rendes holott szánalmas. Nyilván van amit ő se tud, nem tudom kijavítják- e állandóan. Remélem igen!”
 • 17. gig 2011. április 21. 12:15
  „Hát, nem úgy tűnik, mintha Peti85-nek kéne elnézést kérnie a tiszteletlenség, mások kioktatása miatt. A tévedésért sem sikerült, csak megy a magyarázkodás.

  A cikkhez persze ez nem tartozik hozzá, de ha valaki ilyen nagy legény, mint SZIE-Hunicum barátunk, akkor jelentkezni kellett volna inkább a futamra, és a pályán bizonyítani, nem a neten.

  Hogy etanolos autóval lehet-e nevezni, abban most épp nem vagyok képben, de az tény, hogy az idei futam nevezése már lezárult. Korábban különprogramként volt bemutatva egy bioetanolos jármű.”
 • 16. Peti85 2011. április 21. 11:41
  „Hm... Akkor a saját maga/magad véleményformálásáról mi a véleménye/véleményed??? Ja az az elfogadott stílus, hogy a másik egyből kötözködő majom. Majd igyekszem ezt fejben tartani! Arról meg nem Én tehetek, ha valakinek fáj az, ha kijavítják...”
 • 15. Hunicum 2011. április 21. 09:34
  „14. Peti85

  Az, hogy még soha nem kellett leírnom rövidítve, hogy nem kapcsoltam egyből: nyilván a korábban működő Szent István Egyetem ami használja ezt a rövidítést, hogy bennem az elmúlt évtizedek végett még erősen a SZIF él mint sokunkban, mindezek végett tudatlan vagyok/ vagyunk. Mert hidd el nem csak én vagyok így ezzel!
  A cikkhez egyéb iránt mást nem tudtál volna szólni? Miért éreztél különös késztetést, hogy az embert ilyen stílusban oktasd ki? Ismerjük egymást? Nem, ugye! A tiszteletet add meg a másiknak még akkor is ha tudatlan, ha téved, ha valamit rosszul tud! Ezt még nem mondták neked? A stílusod, a hozzáállásod másokhoz, az intelligenciád kérlek finomítsd mert így senki nem fog értékelni mint ahogy én se teszem. Böngészd tovább a hozzászólásokat és okíts ki másokat is Te ász!”
 • 14. Peti85 2011. április 20. 22:36
  „moderálva”
 • 13. Peti85 2011. április 20. 22:31
  „12. Hunicum 2011.04.20. 22:03
  "10. Peti85
  Szerintem meg maradjunk a SZIE rövidítésnél kötözködő majom."<<<<< SZIE = Szent István Egyetem és nem Széchenyi István Egyetem....”
 • 12. Hunicum 2011. április 20. 22:03
  „10. Peti85
  Szerintem meg maradjunk a SZIE rövidítésnél <moderálva>”
 • 11. Ladagyőr 2011. április 20. 21:45
  „Etanolos Ladával lehet nevezni?”
 • 10. Peti85 2011. április 20. 18:18
  „5. Hunicum 2011.04.20. 11:34
  "... SZIE Racing lesz a hivatalos neve ..." <<< Maradjunk annyiban, hogy a győri egyetem az SZE nem pedig SZIE ...”
 • 9. gig 2011. április 20. 15:13
  „#8

  Nem kell kerülni (lásd "gyalogos híd" az ábra aljának közepén).”
 • 8. igazmondó 2011. április 20. 14:29
  „Már kezdtem parázni, hogy nem tudok menni a lidlibe, de látom, hogy május elsején lesz ez a cécó, akkor meg nem számít.
  Egy dolog azért érdekel, hogy a búbánatba fogok átjutni a vasút túloldalára? Kerülnöm kell a baross híd felé? Nyilván nem kocsival gondolom, hanem gyalog.”
 • 7. Táncos 2011. április 20. 13:44
  „6: Gondolom a szembejövő sávba vezetik majd vissza a parkolóból a versenyt, így teljesen rendben van a balra kanyarodás. (Ami nem mellesleg a hétköznapi forgalomból is hiányzik.. Nem kellene így a sok autósnak a KRESZ szabályait figyelmen kívül hagyva balra kanyarodnia!)”
 • 6. beéri 2011. április 20. 13:01
  „Jó ötlet a Lidl parkolóból balra kanyarodni.”
 • 5. Hunicum 2011. április 20. 11:34
  „Most aztán jöhetnek a mérnökök a Red Bull Racing- től, hogy elcsaklizzanak pár jó KERS-t az ifjú tehetségeinktől!
  Jövőre már SZIE Racing lesz a hivatalos neve a csapatnak és újra volán mögé ülhet Baumgartner, természetesen ő Durex bordázott gumival nagy élvezetében! :)”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfélezer diákot mentettek ki a sportcsarnokból

Tömegrendezvényen bekövetkezett vészhelyzetet szimulálva ürítették ki a résztvevők Győrben a diákokkal tele Magvassy-sportcsarnokot a katasztrófavédelmi szakemberek irányításával kedden. Tovább olvasom