Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

A Győri Ipartestület 125 éves

Százhuszonöt éves évfordulóját ünnepelte a ma ezer tagot számláló Győri Ipartestület, amelynek legaktuálisabb ténykedései közé tartozik a meghosszabbított adventi nyitva tartás megszervezése annak érdekében, hogy a belvárosi üzletek felvehessék a versenyt a nagyáruházakkal.

A kezdeményezéshez 180 üzletből 144 csatlakozott, s a 125 éves ipartestület idei díszközgyűlésén Hancz István ügyvezető kitüntette azokat a vállalkozókat, akik a szervezésben komoly részt vállaltak. Emellett a megyei önkormányzat ezüst emlékérmét vehette át Tatai Adolf hentesmester és Winkler László, a Winkler Transport Kft. ügyvezető igazgatója, míg a győri önkormányzat Papp László árufuvarozót és Csiki Adrienn fodrászmestert részesítette hasonló elismerésben. Számos évfordulós emlékérmet adtak át és ezüstgyűrűt azoknak, akik éppen huszonöt éve végzik a tisztes ipart (felvételünkön).


Hancz István köszöntőjében kiemelte többek között, hogy a város 300 millió forint elkülönítésével támogatja a szakmunkásképzést, az iparűzési adóból 150 milliót különített el a helyi mikro- és kisvállalkozók munkahelymegtartó támogatására. A testület pedig az elmúlt öt évben a tagok több mint 50 százalékának segített vissza nem térítendő támogatások elnyerésében, s a hasonló szolgáltatásoknak köszönhető, hogy a győri szervezet az ország legnagyobb létszámú területi ipartestületévé fejlődött.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dormán László: Freddie Hubbard-jazz-fotó-grafika

Dormán László Fényképei több száz országos és nemzetközi fotókiállításon szerepeltek, most a Voke… Tovább olvasom