Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

A bakonyi vasútért túráznak

A 11-es számú vasútvonal megszüntetése ellen tiltakozva éjszakai és nappali gyalogtúrákat szerveznek a Cuha-völgyben és környékén.
 A cél kimutatható személyforgalom-növekedés a bakonyi vasútvonalon, és természetesen a csodás bakonyi tájak megismerése.

A részvétel feltétele egy darab 10 kilométeres, teljes árú vonatjegy megvásárlása a Zirc–Porva-Csesznek szakaszra a saját menetjegyen felül. Akik rendelkeznek a plusztikettel és teljesítik a túrát, ajándékba egyedi tervezésű kitűzőt kapnak annak elismeréseként, hogy túráztak a 11-es vasútvonalért, ezáltal hozzájárultak annak megmentéséhez. A túrákat vezetik: Gyenes Viktor, Harsáczki György és Beck Miklós. További információ a 30/466-7555-ös telefonszámon vagy a gyenesviktor@freemail.hu e-mail címen kérhető.

A túrák pontos adatai:

1. Éjszakai túra a Cuha-szurdokban.

Időpont: október 13., péntek.

Találkozás 21.20-kor Vinye vasúti megállóhelyen. Útvonal: Vinye–Alsó-Cuha-szurdok–Vinye–Porva-Csesznek vasútállomás–Zirc vasútállomás. Túratáv: 22 kilométer.
Jelentkezési határidő: október 12., csütörtök.

2. Cuha-völgy– Csesznek túra (nappali túra).
Időpont: október 14., szombat.

Találkozás: délelőtt 9 órakor Porva-Csesznek vasútállomáson. Útvonal: Porva-Csesznek vasútállomás–Csesznek vára–Vinye–Cuha-völgy–Porva-Csesznek vasútállomás. Túratáv: 15 km.
Jelentkezési határidő: október 13., péntek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentélyt kapott az otthon

Megáldották szombaton a győrújbaráti Szent Anna Otthon megújult szentélyét. A kápolnát két éve… Tovább olvasom