Kisalföld logö

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

80 millióból szabják át a közlekedést

Győr - Holnaptól három hétig többször kikapcsolják a lámpákat a Szent István út legforgalmasabb szakaszán, időnként rendőrök irányítják majd a forgalmat – sokszor nagy lesz a torlódás. A szakemberek szerint cserébe áprilistól gyorsul a forgalom.
A győri önkormányzat 80 millió forintot költ arra, hogy átszabja a Belváros egy részének közlekedési rendjét. A kivitelezés már tavaly novemberben elkezdődött, de a munka dandárját tavaszra halasztották, hogy ne okozzanak további nehézségeket a karácsonyi csúcs idején.

A Kisalföld kérdésére Németh Zoltán alpolgármester ismertette a változásokat. Az Árpád út és a Teleki utca kereszteződésében rendőrlámpák irányítják majd a forgalmat. A Szent István úton a Teleki utcánál a keleti oldalra helyezik át a zebrát. Ugyancsak a főúton a Budapest felől érkezőknek balra kanyarodó sávot alakítanak ki a Városház tér felé, emiatt a Városház tér nyugati szakaszát kétirányúsítják, ahova a Szent István útról mindkét irányból be lehet majd kanyarodni. A városháza és a Hotel Szárnyaskerék között zebrát festenek fel. A Révai utca végig kétirányú lesz, s a Révai utca és a Jókai utca kereszteződésében burkolati jellel felfestett körforgalmi rend lép életbe. A Jókai utca börtönnél lévő szakaszának irányát megfordítják, s onnan a Szent István útra két sávból lehet majd kikanyarodni balra. A Szent István úton a Jókai utcánál megtiltják a balra kanyarodást.

Az Árpád út és a Teleki utca kereszteződésében egyelőre sárgán villognak a lámpák. Áprilistól élesben működik az új belvárosi forgalmi rend. Fotó: Krizsán Csaba
Az Árpád út és a Teleki utca kereszteződésében egyelőre sárgán villognak a lámpák. Áprilistól élesben működik az új belvárosi forgalmi rend. Fotó: Krizsán Csaba

A Szent István úton egyébként a lámpákat is áthangolják.

A decemberben abbahagyott munkálatok holnaptól folytatódnak. Máthé-Tóth Péter, a városi útkezelő szervezet munkatársa arról tájékoztatta lapunkat, hogy az átalakítás miatt a következő három héten többször kikapcsolják a jelzőlámpákat, egy időben négyet is a Teleki és a Jókai utca között. Emellett elsősorban a Szent István út és a Teleki utca csomópontjában kell torlódásra számítani. A forgalom számára kritikus időszakokban rendőrök irányítják majd a forgalmat. Az átalakítás március végén fejeződik be.

Németh Zoltán alpolgármester a közlekedők megértését kéri a kellemetlenségek miatt. Úgy véli, megéri az „áldozat", mert áprilistól gyorsabb lesz a forgalom a Belvárosban.

Olvasóink írták

  • 1. k 2009. március 09. 21:42
    „Nabasszus megint eltévedek....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Volt megvalósíthatósági tanulmány˝

Sokoró - A sokoró–kajárpéci út, amelyet a kormány a hét közepén vett ki a „kiemelt uniós… Tovább olvasom