Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

690 millió vállalati tanácsadásra a régióban

Nyugat-dunántúli vállalati tanácsadásra nyert 690 millió forint uniós támogatást az a konzorcium, amelynek két vállalkozásfejlesztési alapítványon, valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségén kívül az OTP Bank és az OTP Hungaro-Projekt Kft. a tagja.

A pénzből 103,5 millió forintot működési költségre, 586,5 milliót pedig kis és közepes cégek segítésére kell használni – derült ki a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács szerdai győri ülése utáni sajtótájékoztatón. Manninger Jenő elnök elmondta: a régió uniós keretéből hátralévő összeg nagy részét is a vállalkozások támogatására kívánják fordítani.

Jelenleg 9,9 milliárd forint pályázható uniós támogatásként a régióban. A múlt héten jelent meg egy új pályázhat, amelyen ár-, bel- és csapadékvíz-elöntéssel sújtott települések védelmét szolgáló fejlesztésekre kapható pénz. Kérhető forrás turisztikai beruházásokhoz, településeket összekötő utak, kerékpárút-hálózat, valamint egészségügyi rehabilitációs szolgáltatások fejlesztéséhez. Még ebben a hónapban megjelenik az ipartelepítésre és a telephelyfejlesztésre vonatkozó felhívás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanítás-tanulás új IKT eszközökkel a bőnyi iskolában

Bőny Község Önkormányzatának 8.753.900 forintos, vissza nem térítendő támogatású pályázata… Tovább olvasom