Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

10 éves a Diákhitel: a megyei diákok 6,5 milliárd forintot vettek fel mostanáig - videó

Győrben ünnepelte 10. szülinapját a Diákhitel Központ Zrt. Győr-Moson-Sopron megyében jóval kevesebb hallgató élt a diákhitel adta lehetőséggel, mint az ország más térségeiben.


Banálisan kezdünk, de azért újabb bizonyíték, hogy az idő iszonyatosan repül: idén ünnepli 10 éves szülinapját a Diákhitel.

Jelen sorok írója például főiskolás tanulmányai elején járt, amikor bevezették a Diákhitelt, arra is tisztán emlékszem, hogy főiskolás barátaimmal milyen parázs vitákat folytattunk egy-egy sör vagy fröccs mellett az akkor merőben új támogatási rendszer előnyeiről, hátrányairól.Nos, eltelt egy évtized, s a Diákhitel Központ nagyszabású roadshow-val, nyílt napokkal és koncertekkel ünnepli fennállásának kerek évfordulóját.

Szerdán Győrben előbb előadásokat hallgathatnak a győri egyetemisták a Diákhitelről, majd este többek közt az Irie Maffiával bulizhatnak a Bridge-ben.


Van, akinek a malacperselyes spórolás nem elég, s kénytelen-kelletlen felveszi a Diákhitelt.
Van, akinek a malacperselyes spórolás nem elég, s kénytelen-kelletlen felveszi a Diákhitelt.


"Nyugat-dunántúlon sokkal erősebb anyagi helyzetben vannak a szülők"

"2001 és 2011 között Győr-Moson-Sopron megyében összesen 9812 hallgató élt a Diákhitel adta lehetőségekkel, akiknek 6,5 milliárd forintot fizettünk ki eddig.

Ezek a számok az országos statisztikai adatoktól jócskán elmaradnak.

Ennek hátterében az áll, hogy a Nyugat-dunántúlon sokkal erősebb anyagi helyzetben vannak a szülők, mint az ország más térségeiben, s sokkal jobban tudják támogatni a gyerekeik továbbtanulását" - mondta kisalfold.hu-nak Imre Zita, a Diákhitel Központ Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója.

"Győrből és Sopronból származik azoknak a hallgatóknak a többsége, akik felvették a Diákhitelt az utóbbi 10 évben. Közülük már 6816-an törlesztik a felvett hitelt.

Megyénkből csupán a diákok 2 százaléka nem tud törleszteni

Szintén nagyon örömteli, hogy Győr-Moson-Sopron megyéből csupán a törlesztésre kötelezettek 2 százaléka nem tudja fizetni a hitelt, ez országosan kimagaslóan jó arány" - tette hozzá Imre Zita.

"Amint befejezi a tanulmányait, s megszerzi a végzettségét bizonyító oklevelet a Diákhitelt korábban igénybe vevő diák, három hónap haladékot kap a hitel törlesztésére - gyakorlatilag ennyi idő áll rendelkezésére pluszban, hogy munkát találjon" - közölte portálunkkal Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.

"Fel kell készülnünk arra, hogy a Diákhitellel kevesebb diák fog élni"

Bugár Csaba hozzátette: a Diákhitel Központnak mindig figyelembe kell venni az aktuális felsőoktatási törvényt, s e szerint kell kialakítania a hitelezéseket.

"Elképzelhetőnek tartom, hogy az elkövetkező években csökkenjen a felsőoktatásban részt vevő hallgatók száma, s ennek megfelelően fel kell készülnünk arra, hogy a Diákhitellel kevesebb diák fog élni" - közölte a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója.

A Bugár Csabával készített teljes interjút hamarosan megtekinthetik videón!A Diákhitel is a Facebook-on és az interneten nyomul

A Diákhitel Központ nemrég indította el Facebook-oldalát, melytől azt várják a Központ munkatársai, hogy egy modern, 21. századi kihívásoknak megfelelő virtuális információs teret nyújthat a hallgatóknak.

A Facebook és a világháló minél erőteljesebb használatát azért is szeretné előtérbe helyezni a Diákhitel Központ, mert a papír alapú ügyintézést a lehető legminimálisabb szintre szeretnék csökkenteni a jövőben.


Olvasóink írták

 • 6. neduddgi 2011. május 07. 09:36
  „Hová lett a hozzászólásom?Én sem írtam tartalmilag mást.mint a többiek.”
 • 5. accelerator 2011. május 05. 15:23
  „1. Melyik hitel nem az????”
 • 4. prandesz 2011. május 05. 09:29
  „Nekem a feleségem vette fel. A főiskolán még nem voltunk együtt, ha akkor már együtt vagyunk talán kitaláltam volna valamit, hogy támogatni tudjam és ne kelljen felvennie. A Diákhitel központ kalkulációja a törlesztőkre úgy néz ki hogy még nyugdíjas korban is fizetheti aki felveszi, abban az esetben ha nem fizeti be a dupláját vagy a háromszorosát havonta. Csak a sokszoros előtörlesztéssel(vagy teljes visszafizetéssel) lehet megszabadulni ettől a nagyon rossz konstrukciókkal rendelkező zsiráfbiznisztől. Javaslatom nekem is: aki teheti kerülje.”
 • 3. Pano 2011. május 05. 06:47
  „""Amint befejezi a tanulmányait, s megszerzi a végzettségét bizonyító oklevelet a Diákhitelt korábban igénybe vevő diák, három hónap haladékot kap a hitel törlesztésére"

  Akkor kérdem én, hogy 6 éve, amikor éltem ezzel a lehetőséggel, hogy a fenébe kaptam még a tanulmányaim alatt meg az első csekket?!”
 • 2. Pano 2011. május 05. 06:44
  „2005-ben én is beleestem ebbe a hibába, csak tanácsolni tudom, hogy akinek nem feltétlen muszáj és nem szakad minden kötél, ne vegye fel! Hatalmasakat szívtam miatta, pedig "csak" 130-at vettem fel, de kb 260-at fizettem vissza.
  Mai napig kincsként őrzöm a törlesztés befejezését megerősítő levelet, hatalmas megkönnyebbülés volt, amikor vége lett!”
 • 1. Cloeon_dipterum 2011. május 04. 20:53
  „Senki se vegye fel a diákhitelt! Ez egy ördögi kör óriási kamattal, ami csak a zsiráfoknak hoz hasznot. Inkább egyetek zsíroskenyeret, de ne hitelből kezdjétek az életet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Likócsi majális

Szombaton rendezték meg a szombati likócsi majálist, amelyen a lakosság több, mint fele részt vett. Tovább olvasom