Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Vasárnapi zárva tartás - A kormány hamarosan dönt a javaslat támogatásáról

A KDNP tervezetének célja a családi pihenőnap.


A vasárnapi nyitva tartásról is szó volt a napirend előtti felszólalások során az Országgyűlés hétfői ülésén. Meg még erről tárgyaltak.

Harrach Péter (KDNP) pártja azon kezdeményezését ismertette, amely tiltaná a vasárnapi nyitva tartást a 400 négyzetméternél nagyobb üzletek esetében.

Tervezetük céljának nevezte, hogy egy közös pihenőnapot biztosítsanak a családoknak. A családi vállalkozásokban szerinte nem kényszerből dolgoznak, így azoknak lehetővé tennék a nyitva tartást. Közölte még: az egyedi kérelmek elbírálását egy bizottságra bíznák.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elmondta, hogy a kormány a következő hetekben dönt a javaslat támogatásáról.

Korábban a KDNP javaslatát több szakszervezet is támogatta - emlékeztetett. Nemzetközi példákat is hozott a vasárnapi nyitva tartás tiltására egyes üzletek esetében, de arra is felhívta a figyelmet, hogy a kereskedelemben dolgozók több mint háromnegyede nő, így a vasárnapi munka inkább őket vonja el a családjuktól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt az Audi nyeresége

El sem tudunk képzelni ennyi pénzt. Tovább olvasom