Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Ügyvédekkel van tele a NAV szégyenlistája

Az ügyvédi műhiba miatt az ügyfelek évente több mint egymilliárd forint kártérítést követelnek a jogi képviselőktől és biztosítóiktól.
A Napi Gazdaság szerint ezekben a hetekben elemzik a biztosítótársaságok, hogy az elmúlt évben milyen kártérítési igényt nyújtottak be az ügyfelek ügyvédi műhibára hivatkozva. A Napi Gazdaság a Magyar Ügyvédi Kamarától szerzett értesülésre hivatkozva azt írta: az ország 12 ezer ügyvédje jelenleg több biztosítónál is megkötheti szakmai felelősségbiztosítási szerződéseit. Az esetek kilencven százalékában a Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete (Mübse) vállalja a felelősséget, mégpedig általában 8 és 24 millió forint közötti összegig.

Gábor László, a Mübse ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta, hogy 2012-ben csaknem egymilliárd forint volt a náluk bejelentett kárigény, 2013-ban az ügyfelek 950 milliót követeltek, tavaly szintén hasonlóan alakult az összeg. A biztosító nagyjából a követelés átlagosan 45 százalékát ismeri el.

A Napi Gazdaság szerint még mindig előfordul, hogy a jogász olyan adásvételi szerződést készít, amelyben az eladó nem tulajdonosa a megjelölt ingatlannak, vagy a telek elidegenítési tilalom alatt áll. A műhibák másik nagy csoportja általában a hagyatéki tárgyaláson válik nyilvánvalóvá. Itt derül ki, hogy a végrendeletnek valamilyen alaki vagy formai hibája van: az ügyvédi ellenjegyzés mellett például nem szerepel a két tanú aláírása vagy az okirat első oldalát nem számozták meg - írták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy éve nem volt ilyen olcsó a benzin

Tovább csökkentek az üzemanyagárak, a csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 322-323… Tovább olvasom