Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Pénteken bezár a győri Raiffeisen is

A Raiffeisen Bank kérdésünkre nem árulta el, hány munkatársát küldi el győri fiókjából. Országosan 700-at

Nagy Edina, a Raiffeisen Bank marketing főosztályának munkatársa a kisalfold.hu azon kérdésére, hány ember munkahelyét érinti a fiókbezárás a megyeszékhelyen, elmondta: "a győri fiókra vonatkozó számokat sajnos nem tudjuk megadni." Hozzátette, akiket a bank nem tud másik fiókban vagy más területen alkalmazni, a törvényben előírtnál kedvezőbb felmondási feltételekkel bocsátja el, valamint karrier-tanácsadással támogatja munkaerő-piaci elhelyezkedésüket.

Győrben a Baross úti fiók helyett jövő héttől a Vasvári Pál. út 1/a (Plaza, H-P: 10-18 óra) és az Arany János u. 28-32. (H: 8-17 óra, K-SZ-Cs: 8-16.30 óra, P:8-16 óra) fiók tart nyitva.
A Raiffeisen bízik abban, hogy hasonló lépésekre a jövőben nem lesz szükség, "nem tervezünk további fiókbezárást."

A bank minden érintett ügyfelét írásban értesítette a változásról, körülbelül két hónappal a fiók tényleges bezárása előtt. Megtudtuk, a fiókbezárás az érintett számlavezető ügyfelek számára minimális kényelmetlenséget okozza, hiszen az ügyfelek számlaszámai nem változnak, "a fiókban történő ügyintézésre pedig bármelyik más Raiffeisen bankfiókot választhatják."

Előzmények - Pénteken bezár a győri Raiffeisen is

Pénteken húsz magyarországi fiókját zárja be a Raiffeisen, köztük több olyat is, amelyik kevesebb mint két éve nyílt.


A Napi Gazdaság szerint a pénzintézet a gazdasági válság következményeként, a tulajdonos által megrendelt racionalizálási program keretében döntött a fiókbezárásról. A megszűnő egységeken túl a magyarországi hálózatnak 140 fiókja van, további szűkítés a lapnak nyilatkozó banki illetékes szerint nincs napirenden - írta hétfői számában a Napi Gazdaság.

A bank minden érintett ügyfelét, aki a bezárásra ítélt fiókban számlát nyitott, nagyjából két hónappal korábban értesítette a változásról.
A bezárásra ítélt fiókok azon munkatársait, akiket nem tudnak más fiókban vagy területen alkalmazni, a törvényben előírtnál kedvezőbb feltételekkel bocsátják el. A korábban bejelentett 350 fős leépítés keretében a dolgozók egy részével múlt pénteken közölték, hogy számítanak-e a munkájukra. A mostani, második körben érintettekkel együtt 700 munkatársától köszön el a pénzintézet.

Győrben a Baross úti fiók zár be pénteken.

Bezáró fiókok listája >>

Előzmények >>

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. Túrabakancs 2009. október 28. 10:13
  „Üdv kolombela!
  Félreértettél! Nem a bankoknak rossz a kamatadó, hanem a betéteseknek. Mivel a Raiffeisen kevés
  kamatot ad, így levonva belőle a 20%-os adót, ez a bank adja a legrosszabb lekötési lehetőségeket.
  PrettyWoman! Különösen engem sem érdekel hogy ki is a tulajdonosa egy adott banknak. de azért
  sokatmondó hogy midegyik szinte ugyanaz a klikk. A Raiffeisennel én is meg votam elégedve, de a
  magas utalási költségeik miat már nem tartom teljesen korrekt banknak, én nyolc évig voltam ná-
  luk kuncsaft, de emiatt az okok végett már nem.”
 • 28. lHunter 2009. október 28. 04:25
  „He-he-he !Úgy látszik fogott az átkom! XD Még egy ilyen szemét bankot mint ez még nem láttam!”
 • 27. PrettyWoman 2009. október 27. 11:50
  „Fiona! Ajánlom neked a Plázában lévőt, az nem zár be a cikk szerint. Legalábbis remélem. Ott is minden oké.”
 • 26. fiona63 2009. október 27. 11:16
  „Én meg voltam elégedve a Raiffeisen Baross úti fiókjával, mert normális volt a környezet, udvariasak az ügyintézők más bankokkal ellentétben. Egy másik országos magyarnak mondott bankból jöttem el, mert állandó tumultus és várakozás, a sok nem rátermett ügyintéző az idegeimre ment. Ebben a bankban egy ügyintéző is mindent el tudott egyszerre intézni és nem küldözgetett másik ablakhoz meg újra sorszámért. Sőt volt olyan ügyintéző, akihez ragaszkodtam volna is, mert teljes bizalmamat élvezte. Ellenben a másik, első bankjához a Raiffeisennek nem annyira ragaszkodom, mert egy sötét, levegőtlen, túlzsúfolt hely, abszolút nem ügyfélbarát környezetben. Ja és ebben a fiókban is állandó a sok várakozás. Szóval most kereshetek magamnak egy olyan bankot megint, ahol nem kell órákat várni az ügyintézésre és tudják, hogy az én időm is drága.
  Őszintén sajnálom az ott dolgozókat és a fiókot is. Remélem, ha muszáj lesz ügyet intéznem, akkor még találkozok ismerős arccal a megmaradt fiókokban.”
 • 25. ungi 2009. október 27. 10:56
  „Csaba Kiraly!
  Nekem, egyazon banknal van szamlam a hatar ezen, es azon oldalan. A különbseg oriasi!
  Addig amig ott bemegyek a bankba, rammosolyognak, normalisan kezelnek, hitelt minden nehezseg nelkül napok leforgasa (3 nap) alatt kapok, addig itt egy kalvariat kell vegigjarnom. Ott penzfelvetelnel nem vonnak le a szamlamrol dijat, max negyedevente egy kisebb összeget szamlavezetes jogcimen, addig itt minden penzfelvetelnel eltünik 500 forint a szamlamrol. Ott mosolyogva fogad a bankigazgato, tajekoztat mindenröl, addig itt ügyintezökkel beszelek, akik vagy kiismerik magukat, vagy nem. Tehat nem a külföldi bankkal van a baj, hanem a magyar törvenyekkel. Vagy gondolod, hogy ezek a nyavalyas külföldi bankok külön szisztemat dolgoztak ki arra, hogy sanyargassak a magyar embert? A banki törvenyeket kellene egy kisse atirni, es mindjart maskepp lenne. Erre meg a politikusoknak lenne lehetösege, de ök max. a bank.kodexet talaltak ki, amit annak ellenere , hogy x bank alairt, nem tart be szinte egyik sem. A hiba sajnos a mi keszülekünkbe, törvenyeinkbe van! Itt kell keresni a fö okokat!”
 • 24. PrettyWoman 2009. október 27. 10:49
  „tornacipő és RickCartman! Nálatok a pont. Engem se érdekelnek ilyen hülyeségek, csak az, hogy mennyit fial a pénz. Egyébként meg nekem a Raffival semmi negatív tapasztalatom nem volt még. Mindig korrekten, karakánul, flottul intézték a dolgokat. Én pl. még számlavezetési díjat sem fizetek, meg semmit. Sőt, mikor visszavittem a címemre kipostázott kártyát és mondtam, hogy nem tartok rá igényt, mondták, hogy oké, sőt még a számlámról sem vonták le a kártya használati díjat. Ti. van ahol rád erőltetik a kártyát, ha kell, ha nem. Egyedül a pénzkivétért kell fizetni. Mindig kedvesek, udvariasak, tájékoztatnak. Még sosem volt semmilyen gondom velük, pedig már 6 éve ott az egyik számlám. Az Erste Bankkal annál több. Ők rém körülményesek, lassúak. A kamatadót pedig - már bocsánat - de nem a bank találta ki, hanem az akkori kormány. Nem is lenne azzal sem gond, de én húznék egy határt, hogy mondjuk ne az én pár forintomból vonják le, hanem egy bizonyos összeg fölött. Pl. ha valakinek van 5-10-20 milliója.”
 • 23. CsabaKiraly 2009. október 27. 05:39
  „Szerintem magyar embernek magyar bankot kellene tamogatni, nem a szomszedokat akik annyira aljas modon szennyezik a Rabat es most meg szemet-egeto telepet is epitenek a hatarunk melle, mert tobbnyire kelet iranyba fuj a szel. Bojkotalni kellene minden osztrak letesitmenyt.”
 • 22. soci70 2009. október 26. 18:56
  „Halihó!

  Az a baj,hogy a bankok csak a Bárlistásoknál fogtak össze,arra már nem akartak figyelni,hogy a fizetés 33%-nál ne legyen nagyobb a kölcsön.Nem tudom sajnálni azokat akik egyik bankról a másikra mentek hitelekeért.Most isszák meg a levét nagyra vágyásukat.Azokat sajnálom akik lakáshitelüket nem tudják fizetni önhibájukon kívül. A bankok sajnos becsapják ügyfeleiket olyan szerződéseket íratnak alá hitelfelvételnél sajnos ezek az emberek kényszerűségből, ami eleve olyan opcios feltételei vannak ami sértő az ügyfél részére.Azt otp Magyarország legnagyobb lakossági bankja,ami a nagy ügyfélkör miatt stabil és ráadásul állami garancia van.Kis pénzű embernek megfelelő stabil,biztonságos valószínűleg nem kamatnyereség miatt van itt a kevéske pénzük.Most már az internet világában még be sem kell mennünk otthonról minden intézhető.Nekem bejön, ha lenne pénzem akkor csakis Magyar állami értékpapírba fektetném.Nem az a lényeg,hogy ki a tulajdonos egy banknál,hanem,hogy mibe fektetik a pénzünket,hova és mire hitelezik ki és kiknek... sajnos olyan társadalmat élünk ahol elképzelhetetlen a bankok nélkül csak azt tudjuk befolyásolni,hogy melyik és milyen bankot választunk.A jó cégérnek nem kell reklám......

  üdv mindenkinek”
 • 21. kolombela 2009. október 26. 17:09
  „9. Túrabakancs 2009.10.26. 13:20
  Ne gondold, hogy a kamatadó végett megy nekik ilyen rosszul az üzlet. Szerintem ugyan abba a hibába estek, mint az amerikai jelzálog bankok és most ennek isszák a levét.”
 • 20. Pano 2009. október 26. 17:08
  „Én az ügyfelük vagyok és igen meg vagyok velük elégedve. OTP-ből vittem át a pénzem, mert iszonyat nevetséges amit azok ott művelnek az ember pénzével.”
 • 19. kolombela 2009. október 26. 17:06
  „Cak azt nem értem, hogy miért hírdetik magukat alegújabb undorító reklámjukkal, ha bezárnak. Sírni nem fogok utánuk az biztos.”
 • 18. RickCartman 2009. október 26. 17:04
  „16.Túrabakancs,szerintem egy katolikust,egy protestánst,egy muzulmánt,egy ateistát sem érdekel, milyen felekezethez tartozik a bankja tulajdonosa.Ezért már a kérdést sem értettem, nemhogy azt, hogy menjenek Izraelbe...”
 • 17. tgmt 2009. október 26. 16:42
  „doremi01
  Az OTP már régóta nem magyar!!!”
 • 16. Túrabakancs 2009. október 26. 15:29
  „RickCartman !
  Abban tökéletesen igazad van, hogy az emberek hülyesége és kapzsisága miatt dőlnek be a hitelek, hiszen
  ők karták felvenni ezeket a kölcsönöket. Viszont a bankokat én hibáztatnám, mert ők pedig odaadtak
  olyan volumenű kölcsönöket, amelyekről tudniuk kellett hogy lényegében visszatörleszhetetlenek lesz-
  nek egy idő után. Emiatt főleg Amerikában több száz bank ment csődbe, szerencsére Európában jobban
  észnél voltaka pénzeket kihelyező leányvállalataik, kirendeltségeik. Említetted hogy Izraelt ne hibáztassuk
  emiatt, nem ők tehetneka problémákról: Hm... de azt tudod-e hogy a bankok tulajdonosainak közel 70%-a
  zsidó származású emberke? A nagy piramisjátékok kiötlői és végrehajtói szintén tőlük eredeztethető.
  Az Amway, a Sciennet, a Yessplusz és a többi bizniszek is az ők irányírtása alatt működik. Persze le-
  gálisan, viszont a hasznot a felső száz ember teszi el, és egy idő után össze fognak zuhanni. Itt legalább a és belépőket különösebb kár nem éri, max nem jönnek be a számításaik, ez legalább egy kisebb probléma,
  és össze sem hasonlítható a banki mocsokságokkal.”
 • 15. creat 2009. október 26. 15:02
  „imre1964 2009.10.26. 13:56
  Segíts már elvbarátaidnak, fordítsátok le hétköznapi nyelvre a jobbik programját! Hátha akkor lesznek még csatlakozók! Gondolom, ha te és társaid ennyire lelkesedtek értük, akkor értitek is, mit mondanak, mivel biztatnak bennetek.”
 • 14. creat 2009. október 26. 14:59
  „Deir_Yassin 2009.10.26. 12:58
  Megnéztem a filmet. Hát ettől én nem ájultam el. Filmtechnikailag sem mondanám vérprofinak, negfeljebb jónak. Viszont mondanivalójában semmi másról nem szól, mint amit azok akarnak hallani, akik eddig önerejükből semmire sem vitték.
  De kérdem én, aki eddig nem boldogult, csak az államtől várt megoldást, az ezután is pont ilyen marad!
  Légyszi, meséld már el, hogy ha a jobbik előtérbe kerül, neked a napi életed mitől lesz jobb? Lesz munkahelyed? Ki biztosítja azt? Egy jobbikos vállalkozó? Ha igen, akkor most miért nem ad munkát? Vagy az állam biztosítja? De olyan már volt. Azt nevezték szocializmusnak. Amit te szerintem nagyon utáltál, és biztos ellene szavaztál. Ki garantálja, ha lesz munkahelyed, mennyi lesz a fizetésed?
  Azt ne gondold, hogy ha a bankokat kiküldenék az országból, meg ha minden külföldi vállalkozást kiküldenének az országból, akkor itt jobb világ lenne! A földet most sem műveli a magyar ember, (tisztelet a kivételnek) hanem pénzzé akarja tenni, mert ugy jobb neki, akkor az uj világban majd megműveli? Ne gondold!
  Mondj már olyan dolgot, ami a jobbik idejében majd jobb lesz!
  Mert én még a lózungok puffogtatásán túl semmi előrehaladót nem hallottam tőlük.
  Elég nektek a sértődött Morvai lázítása? Azé a Morvaié aki az mszp delegáltjaként volt New Yorkban, csak ott valamiért nem felelt meg. De jobbikosnak azért még elmegy, mi?”
 • 13. doremi01 2009. október 26. 14:46
  „Nem tudom mi a fenét háborogtok, hogy menjenek ki az országból. Majd megmarad nekünk a jó kis magyar OTP. Legxarabb kamatokkal, legmagasabb kezelésiköltségekkel”
 • 12. imre1964 2009. október 26. 13:56
  „Deir_Yassin
  Úgy legyen mint a filmen ,hajrá Jobbik
  Szebb jövőt.”
 • 11. RickCartman 2009. október 26. 13:36
  „inkább azt a sok féleszűt kéne eltörölni, akik bedőlnek mindennek, ingyen elvihető autó,0%-os hitel,csak hogy villoghasson,vetíthessen,aztán meg sír,hogy nem tud törleszteni,takarodó legfeljebb ezeknek a lúzereknek jár,akik túl nyújtózkodnak a takarójukon.Ne a bankot bántsátok,magatokba nézzetek először! A bank a "vérprofi", mert pont az ilyen ügyefogyottakra épít.Most kicsit túlnőtték magukat, néhányan felébredtek 0%-os álmukból, persze, hogy szűkítik a hálózatot,ezt úgy hívják, üzlet.Semmi köze Izraelhez,a bankvilág mindenütt így működik, ez nem máltai szeretetszolgálat, és nem is karitatív intézmény.
  A dolgozókkal pedig nem lesz semmi baj, egy jó banki szakember,akár egy pénztáros is könnyen talál munkát magának,mégpedig valóban jó fizetésért(amilyet itt sokan el sem tudnak képzelni),nevetséges ez esetben munkanélküliség növekedéséről jajgatni.
  A bankok szidalmazása helyett inkább tessék meggondolni,mennyi a jövedelem, és mire jut belőle,és addig nyújtózkodni, bármilyen szép is szomszéd rétje:-)”
 • 10. tornacipő 2009. október 26. 13:31
  „140-ből 20 bezár, hát ettől még nem dőlnek be, max. több munkanélküli lesz az országban

  Deir_Yassin - ez a szép, amikor fürj lajos elvtárs képe bevillan mint nagy és hős jobbikos
  közben a "tiszta" jobbik meg arról ír hogy megtiltotta leendő országgyűlési képviselői számára a Jobbik az önkormányzati tisztségek betöltését, és kongresszusa arról is döntött: nem lehet a párt tagja olyan ember, aki az MSZP-ben, az SZDSZ-ben és a Munkáspártban valaha, az MDF-ben pedig 2006 után is tagsági viszonnyal rendelkezett.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soros: A piac nem korrigálja magát

Az üzletember szerint a 2008-as tőzsdekrachot egy szuperbuborék kipukkadása okozta, amely már 1980… Tovább olvasom