Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Növekvő bevételre számítanak a bankok

Pénzügyi bevételének emelkedését 2010-ben, 12 bank 20 és 40 százalék közöttire becsüli.

A külföldi bankok többsége 10-20 százalékos bevétel növekedéssel számol a pénzügyi szolgáltatások kínai piacán, dacára annak, hogy tavaly összességében nem bővítették piaci részesedésüket, s "félelmetes hazai versenytársakkal" kell megküzdeniük - ez derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) könyvvizsgáló és tanácsadó cég szerdán közzétett felméréséből.

A PwC 42 külföldi pénzintézetet keresett meg Kínában, és idei várakozásaikat illetően optimista jeleket tapasztalt. Öt bank 100 százalék fölé teszi pénzügyi bevételének emelkedését 2010-ben, 12 bank 20 és 40 százalék közöttire becsüli a bővülés remélt mértékét éves összehasonlításban, míg 16 bank jósol 10-20 százalék közötti növekedést. Mindössze három bank jelzett legfeljebb 3 százalékos gyarapodást.

"Kína kulcsfontosságú piac a külföldi bankok jövőbeni növekedése szempontjából és a piacon, ahol egyre nagyobb a verseny, nem engedhető meg az önelégültség" - állapította meg Raymund Yung a PwC China pénzügyi szolgáltatásokért felelős vezetője, kiemelve, hogy a kínai hitelintézetek fiókhálózatuk gyors szaporításával komoly kihívást jelentenek a külföldiek számára.

A főbb bankok tízezer számra nyitják újabb és újabb fiókjaikat az országban, míg például a HSBC, a Standard Chartered és a Citigroup kevesebb mint 100 fiókkal rendelkezik.

Számítani lehet arra, hogy a következő három évben 10-15 bank keresi majd a szervezetileg közös működést helyi bankokkal; a szárazföldi Kínában lehetőséget kapó tajvani pénzintézetek ugyancsak nagy valószínűséggel ily módon keresik majd a piacra jutás módját - áll a PwC jelentésében.

A kutatás eredménye szerint a tavalyi nagymértékű gazdasági növekedés a külföldi bankok teljesítményén nem tükröződött, összpiaci vagyonalapú részesedésük 2009 végén 2 százalék körül volt.

Olvasóink írták

  • 1. arrabonem 2010. május 06. 09:32
    „Ezektől a banki örömködésekről, nyereségnövekedésekről, gigajutalmakról szóló hírektől valahogy mindig enyhe feszültséggel terhes bicskanyitogatós hangulatom támad.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos hirdetni az online pókert

Törvényt sértenek azok a magyar nyelvű pókeroldalak, ahol pénzben lehet játszani, ugyanis nem adtak ki ilyen engedélyt. Tovább olvasom