Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Módosítanák a földgázellátásról szóló törvényt

A törvény szerint a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjoga szabadon átruházható lenne.
Egy kormánypárti képviselői önálló indítvány módosítaná a földgázellátásról szóló törvényt, kimondva, hogy a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjogának átruházása nem minősül a földgázellátásról szóló törvény szerinti engedélyköteles tevékenységnek.

A Mengyi Roland (Fidesz) által hétfőn benyújtott indítvány kiegészítené a földgázellátásról szóló törvényt azzal, hogy a közvámraktárként üzemeltetett földgáztárolóban elhelyezett földgáz tulajdonjoga szabadon átruházható, ahhoz nem szükséges földgáz-kereskedelmi engedély vagy korlátozott földgáz-kereskedelmi engedély.

A javaslat biztosítja ugyanakkor, hogy a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal e tevékenységet is ellenőrizni tudja, e földgáztárolókban a földgáz tulajdonjogának átruházásáról és a közvámraktári földgázkészlet-változásokról ugyanis a tárolói engedélyes köteles a hivatalt haladéktalanul tájékoztatni.

A törvény elfogadása esetén a kihirdetését követő napon lép hatályba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

858,8 milliárd az államháztartás hiánya

Augusztusban a hiány mindössze 7,4 milliárd forint volt, ez több mint 10 éve a legalacsonyabb havi… Tovább olvasom