Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Közel hatszázezer nyugat-európai autóhoz szállít présalkatrészeket a Rába

Stratégiai jelentőségű megállapodást kötöttek a német Kirchhoff Grouppal.


Stratégiai jelentőséggel bír a Rába számára a német
Kirchhoff Grouppal nemrégiben megkötött megállapodás, amelynek értelmében a vállalat évente közel 600 000 nyugat-európai személyautóhoz szállít présalkatrészeket. Az új üzlet éves szinten több mint 500 millió forintos árbevételt biztosít a Rába Alkatrész üzletágának.

Az együttműködés részleteit hosszú távú – öt évre szóló –megállapodásban rögzítették az érdekelt felek. A két cég között 2011-ben indultak a szakmai előkészítő tárgyalások, a szerződés aláírását megelőzően a Kirchhoff átfogó audit keretében vizsgálta a móri gyár alkalmasságát a nyugat-európai autóipari standardoknak megfelelően. A sikeres auditot és a gyártási felkészülést követően a vállalat a tavalyi év végén kezdte meg a préselt karosszéria elemek szállítását. A teljes
felfutás az idei évben várható.

Az Alkatrész üzletág móri egysége az elmúlt évek üzletfejlesztési eredményeinek nyomán, egy szintén rangos német cég révén lépett be a magas minőségi elvárásokat támasztó nyugat-európai személygépkocsi piacra, ahol a most tető alá hozott szerződésnek köszönhetően újabb, fontos beszállítói pozíciókat szerzett.

A megállapodás stratégiai értékét növeli, hogy a Rába Alkatrész üzletága a Kirchhoff kapcsolat kiépítése révén tovább szélesítette vevőkörét a több lábon állás jegyében. Stratégiai törekvéseivel összhangban megerősítette nyugat-európai beszállítói kapcsolatait és növelni tudta a kulcs termékkörnek tekintett megmunkált fém alkatrészek forgalmát.

A Rába célja, hogy új partnerével hosszú távú, stabil kapcsolatot építsen ki, és a jövőben további bővülést érjen el meglévő technológiái és kapacitásai hasznosításával.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes készpénzfelvétel - Lejárt a bejelentkezés határideje

Aki hétfőn nyilatkozott, februárban kétszer ingyenesen vehet fel készpénzt, összesen 150 ezer forintot. Tovább olvasom