Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Cafeteria: ez is ugrott - Megszűnt az üdülési csekk adókedvezménye

A Széchenyi Pihenőkártya megjelenésével megmarad a lehetőség a munkavállalók számára, hogy béren kívüli juttatásaik egy részét üdülési célra használják fel.
Október elsejével megszűnt az Üdülési Csekk adókedvezménye

Változások várhatóak a béren kívüli juttatások terén: 2011. október 1-jétől kikerül a kedvezményesen adható béren kívüli juttatások köréből az Üdülési Csekk - a 2011. július 14-én meghirdetett, 2011. évi XCVI. törvény értelmében. A turisztikai piac több szereplője aggódott a kedvezmény megszűnése, illetve az Üdülési Csekk 2012-es kivezetése miatt, a Széchenyi Pihenőkártya megjelenésével azonban ezután is megmarad a lehetőség a munkavállalók számára, hogy béren kívüli juttatásaik egy részét üdülési célra használják fel.

A 2011. október 1-jén hatályba lépő új törvényi szabályozások értelmében az ezután folyósított Üdülési Csekkek már nem tartoznak a kedvezményesen adható béren kívüli juttatások közé. Az a munkáltató, aki eddig nem adta át munkavállalói részére a tervezett cafeteria-elemeket, hasonló formában gondoskodhat dolgozóiról, például a néhány hónapja indult, de már így is szép eredményeket produkáló Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP) segítségével.

A Széchenyi Pihenőkártyát a magyar piacon elsőként kibocsátó OTP Pénztárszolgáltató Zrt. bízik az új, elektronikus kártya alapú juttatás sikerében és folyamatosan bővülő hálózatával felkészült a kártya tömeges igénylésére és használatára. Már több mint ezer elfogadóhely áll a kártyabirtokosok rendelkezésére, hogy kiválasszák a legmegfelelőbbet pihenésükre. Az elfogadóhelyek száma év végére várhatóan meghaladja majd a 3.000-et.

„A cafeteria-rendszerben zajló jelentős változások arra utalnak, hogy a jövőben egyre nagyobb hangsúly helyeződik majd az elektronikus, kártya alapú juttatásokra. Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt.-nél már több éve kiemelt figyelmet szenteltünk az ez irányú fejlesztéseknek, amit bizonyít a Cafeteria kártyával szerzett három éves tapasztalatunk, valamint az a tény, hogy a magyar piacon elsőként tettük elérhetővé az OTP Széchenyi Pihenőkártyát. Úgy véljük, hogy partnereink számára előnyt jelent, hogy már a jogszabályváltozás időpontjában egy működő és hatékony alternatívát tudunk felkínálni"- vázolta a jelenlegi helyzetet Róth Lajos, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Mivel az OTP SZÉP kártya egy multifunkcionális elektronikus kártya, az általa nyújtott szolgáltatások köre a már három éve sikeresen működő OTP Cafeteria kártyához hasonlóan könnyedén bővíthető, így gyorsan és egyszerűen tud alkalmazkodni az új kihívásokhoz.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Karcsika 2011. október 04. 10:27
  „20. nasi12 2011.10.03. 20:15

  Nálad a pont. Így van.
  Rengeteg pénz kikerült az országból .
  Lásd Ticket Restaurant.
  Valamit már tenni kellett. Ez nem mehetett így tovább.

  Görögországot akartok?”
 • 26. Joebacsi70 2011. október 04. 09:57
  „25. A legjobb megoldás az lenne, ha a T. Képviselő urakat kirugdosnánk a Parlamentből és bérbe adnánk vagy állandóan látogathatóvá tennénk az épületet. Dupla haszon.

  21. Akkor most utáljuk a bankokat vagy sem ? Esetleg a magyar bankot nem szükséges ? Gondolod az OTP nem a magyar politikusok zsebeit tömködi ? Nekem olyan mindegy, hogy a külföldi tulajdonú bank vagy a magyar "semmittevők" talicskázzák ki a pénzt.

  A lényeg, a cél ugyanaz, csak más néven futtatjuk és mások húznak hasznot belőle.”
 • 25. Madarász 2011. október 04. 08:48
  „Tegnap véletlenül belenéztem egy parlamenti közvetítésbe, hát csak majomkodás és üres duma volt, semmi több! Ezért kár fizetni őket...

  Egyik ellenzéki képviselő feltett néhány kérdést, a miniszter válaszolt rá, pontosabban ment a duma, de válasz egy sem volt benne, a kérdező nem fogadta el, a képviselők 200 igen szavazattal elfogadták a semmi ragozását. Szánalmas, felháborító, ami ott folyik!”
 • 24. antistar 2011. október 04. 07:25
  „18. kormik 2011.10.03. 19:01
  Mi egy normális kisvállalkozás vagyunk. Rendesen megfizetnek mindenkit itt a cégnél! Azt sem tudjuk mik ezek az izék, de nem is érdekel senkit sem! Annál a cégnél ahol ez volt az egyetlen "normális" dolog, nembiztos hogy csak azért dolgoznék mert adnak ilyen izét.”
 • 23. piroskaésabarkasz 2011. október 04. 06:32
  „Egyiket sem kaptam soha,még is élek.”
 • 22. spiderz 2011. október 04. 06:15
  „Az "üccsicsekk" kibocsájtója ugye a csekk értékéből levont adóból kapott pénzt (államilag kevésbé támogatott juttatás). Most belép még egy bank is, ha már ilyen rosszul megy nekik.
  A legnagyobb baj az, hogy ez megint a több haszon megszerzéséről valamint a lenyúlók körének bővítéséről szól.
  Kíváncsi leszek, hogy mibe kerül a népnek a kártyához tartozó számla üzemeltetése, mennyit nyúlnak le a használatok után, hogyan kíváncsiskodik bele APEH bácsi, stb. Majd kiderül, hogy milyen jó világ van itt nálunk!
  Dübörög a gazdaság, nagy a jólét!”
 • 21. Jannus 2011. október 03. 21:21
  „Hát ez tényleg kár hogy kivezetik. Én pl üdülési csekkel évente 2-3 alkalommal el tudtam menni kozmetikushoz vmi extrább kezelésre amire amúgy nem tellne, ill kondi bérletet is ebből vettem. A kondi is kikapcsolódás. Ekkora szívás most akkor csak pár prémium kategóriás szállodába fogok tudni elmenni. Az üdülési meg a kajajegy volt a két értelmes eleme a nálunk választható juttatásoknak. Az üdülésit elveszik marad a kajajegy amiből "hála istennek" nem fogok tudni annyit igényelni amennyi a havi keret (25000Ft)Így marad hogy vmi értelmetlent válasszak ami csak lejár vagy vmi ízetlenségre el lesz puffantva csakhogy elfogyjon. Eddig a bówli fizetésemet némileg egyensúlyozta az hogy voltak ilyen extrák, de hát ezután cseszhetem. Plussz ami hab a tortára hogy jövőre már adójóváírás sem lesz úgyhogy újra -9000 ft havi, benzinár egekben munkahely kinnt a kenyában nehogy már tudjak mással menni. Röhej ami ebben az országban van, de nembaj lényeg hogy jobban élünk mint 2 éve :S Egy biztos hogy bánom hogy nem csapott rá vki a kezemre mikor ezeknek tettem az X-et.”
 • 20. nasi12 2011. október 03. 20:15
  „A változtatás lényege, hogy nem csak a felhasználó, de a kártyakibocsátó, is magyar legyen. A külföldi cégek, természetesen a külföldi csekk kibocsátókat támogatták, és azokkal (összejátszva) umbuldázva, hatalmas pénzeket mentettek így ki az országból.
  Bebizonyosodott, hogy a magyar turisztikai üzletágnak ebben a nehéz gazdasági helyzetben, nagyon is hasznára válik ez a segítség, tehát szükség van rá, de ki kell fehéríteni az egészet, úgy hogy a kibocsátó is magyar cég legyen.
  Akkor, mi is a gond?
  -Talán a kártyaleolvasó beszerzése a gond?
  Akinek még erre sem telik, az ne is foglalkozzon üdültetéssel.
  Egy pénztárgép beszerzése sokkal nagyobb költségeket igényelt, mégis megoldotta mindenki.
  -Talán, az a gond, hogy nehezen lehet csalni vele, mert elektronikus?
  Pihenni kell vele, és regenerálódni, hogy utána jobban menjen a meló.
  Ezért adja a cég, nem pedig a csalásért.
  Pizzát többé nem lehet majd vásárolni vele, annyi szent.
  Ja és 2011. október 1-jétől kikerül a kedvezményesen adható béren kívüli juttatások köréből az Üdülési Csekk, és az elektronikus SZÉP kártya pedig bekerül.”
 • 19. fabianlaszlo 2011. október 03. 19:10
  „Csak sajnos a caffatériával sok helyen vissza élnek a vállalatok.Mert ha valaki el megy 40 fokos lázzal táppénzre akkor is el veszik tőle.Kellene hozni egy olyan törvényt,hogy a vállalatok ne tudják el venni a juttatást a dogozóktól.”
 • 18. kormik 2011. október 03. 19:01
  „Ezt az üdülési csekket is azok sirathatják akik olyan "normális"cégnél dolgoznak ahol adnak-adtak.Mikor nálunk a cégnél anno megemlítettük a fönöknek majdnem kirugtak ja és a melegétel utalvány is beleolvasztották a fizetésbe (levonták az értékét).De azért én is örülnék ha a melos is kapna valamit amit nem tudnak elvenni töle (de egyenlöre csak a nyomoruság az)”
 • 17. Vincent_Hana 2011. október 03. 17:55
  „Ismét dübörög a reform a zemberek érdekében!”
 • 16. Rinpócse 2011. október 03. 17:48
  „Jó lenne már,ha nem tenne semmit,akkor tán nem csinálna több kárt az elszegényedett rétegnek,elmehetnének Tokajba szüretelni jótevőinkkel,Lázárral,Kósával,Szíjártóval,bár ott is további megszorítás lenne a téma,ja Matolcsi itthon ne maradjon !”
 • 15. kisember1 2011. október 03. 17:46
  „Lássuk be, hogy sokan igen, a pizzafutárnak adták az étkezési csekket és étteremben használták az üdülésit.
  Most ez igen megbombázódott. Persze örülünk a Szép kártyának,csak érdekes lesz fizetni vele a kiszállítós cégeknél. És ráadásul csökken a melegétel összege, de azért persze, örüljünk neki.”
 • 14. Dwatson 2011. október 03. 16:51
  „"Ne arra figyeljetek mit mondok,hanem hogy mit teszek!" Nem lesz megszorítás,gyógyszer áremelés,gázár emelés,mindenki jól jár az adócsökkentéssel,stb.”
 • 13. load 2011. október 03. 16:41
  „7. westi
  "...a SZÉP kártya továbbra is kedvezményesen adózik,sőt nagyobb összeget lehet rá igényelni! Az elfogadó helyek száma folyamatosan nő,és a felhasználhatósága is.Jövőre ugyanolyan értékű lesz mint az elődje."
  Na, megjött az aktuális mantra a Lendvay utcából.
  A pizzafutár bizonyára odalesz a SZÉP kártyától.”
 • 12. hokiel 2011. október 03. 16:38
  „A képben lévő cégek már odadták azigényelt üdülési csekket, még a kedvező adózás mellett.”
 • 11. Karcsika 2011. október 03. 16:32
  „Én soha nem üdülési csekket.
  Ticket Restaurant meg egy francia cégé.
  Több milliárdott vitt ki az országból havonta.
  Akkor már inkább Szépkártya.”
 • 10. Heco107 2011. október 03. 16:32
  „westi:Nem hinném,hogy Juliska néninek Balatonbogláron lesz kártyaleolvasója!Lívia66-nak igaza van,az olcsó szálláslehetőségek megszűnnek létezni azoknak, akik eddig csak üdülési csekkből tudtak elmenni egy kicsit nyaralni-pihenni.Ha pedig kitaláltak valamit a terminállal nem rendelkezők részére,már látom előre,hogy sok lesz a visszaélés.”
 • 9. Pistike 2011. október 03. 16:24
  „7. westi

  ".Jövőre ugyanolyan értékű lesz mint az elődje"

  Ha csak ugyanolyan jó, akkor mi értelme volt lecserélni a már jól bevált rendszert?”
 • 8. alekínyó 2011. október 03. 15:04
  „KÖSZÖNJÜK NEKED FIDESZ!!!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új vezére van az Ericsson Magyarországnak

Ali Shahot nevezték ki az Ericsson Magyarország vezérigazgatójának,a menedzser Roland Nordgrent váltja. Tovább olvasom