Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

17 milliós bírságot kapott a SPAR

A GVH piaci erővel való visszaélés miatt indított vizsgálatot.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 16,84 millió forintos eljárási bírságot szabott ki a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-re (SPAR), mert a vállalkozás a versenyhivatal szerint több kérdésére hiányosan szolgáltatott adatot.

A GVH pénteki közleménye szerint az eljárási bírságról szóló végzés nem jogerős, a SPAR jogorvoslati kérelmét a Versenytanács még nem bírálta el.

A versenyhivatal 2010. május 6-án indított eljárást a SPAR ellen jelentős piaci erővel való visszaélés tilalmának feltételezett megsértése miatt, a teljesítményarányos bónusz dinamikus és stabil részének alkalmazásával, valamint az azóta a SPAR által már nem alkalmazott kereskedelem-szervezési, illetve infrastruktúra-fejlesztési díjak beszállítókra történő kivetésével kapcsolatban.

Az eljárás során a GVH adatszolgáltatásra kötelezte a SPAR-t, amelynek azonban a vállalkozás nem tett maradéktalanul eleget - olvasható a közleményben.

A versenyhivatal szerint a SPAR ezzel a magatartással akadályozza a valós tények feltárását, és ezzel az eljárás is elhúzódott.

A hiányos adatszolgáltatás miatt az eljárás lefolytatásához nélkülözhetetlenül szükséges adatok, információk nem álltak teljes körűen a GVH rendelkezésre, így azok beszerzése miatt további eljárást indított a hivatal. Ennek keretében a vizsgáló 16,84 millió forintos eljárási bírságot szabott ki , majd 2011. október 13-án előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a SPAR bicskei székhelyén - közölte a GVH.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legjobb ügyfélkiszolgálók: Provident, Vodafone

A call-center munkatársainak csupán 51%-a használt megerősítő mondatot, illetve 76%-a élt valamilyen… Tovább olvasom