Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Rubicon, egy új ikon a fesztiválon

A LimoGyőr kérdéseire ezúttal a Rubicon együttes tagjai válaszoltak.


- Honnan a név? Honnan a rock iránti szeretet?

- A Rubicon szó még Julius Caesar idejéből származik. Rómában annak a bizonyos folyónak adták ezt a nevet, melyen Caesar átkelt csapataival, így egy visszafordíthatatlan katonai konfliktust hozott létre. Ebből az időből származik a híres szállóige: ˝A kocka el van vetve˝. Már egészen kisgyermek korunk óta vonzódtunk az elektromos gitár hangjához, így nem meglepő, hogy később mindegyikünk a rockzene felé vette az irányt.

- Mióta zenéltek ebben a formációban?

- 2008. december végén állt össze ez a formáció. A zenekarnak sok különböző felállása létezett, de a mostani a legerőteljesebb emberileg és zeneileg egyaránt.
2009. március 20-án adtuk első koncertünket, innentől számítjuk a Rubicon érdemi létezését.

Rubicon: Elrohan melletted az élet című klipje forrás: youtube


- Mi volt a legnagyobb élményetek a turnézásaitok során?

- Egy 16 állomásos turnén vagyunk túl, a Depresszió zenekar előtt túrtuk fel a színpadot országszerte. Gyakorlatilag az egész turné fantasztikus élményt nyújtott számunkra, de ha ki kellene emelni egy bulit, akkor a Miskolci koncertet említeném meg. A közönség az első pillanattól az utolsóig végig tombolta a bulit, és még vissza is hívtak minket, követelték a ráadást. Az előzenekarok életében ez nem sokszor fordul elő! Óriási volt!

- Hol hallottatok a Tét Fest-ről, hogyan kerültetek kapcsolatba a rendezvénnyel?

- Egyik cimborám böngészte a nyári fesztiválok link gyűjteményét, ő hívta fel a figyelmemet a Tét Fest-re. Én felmentem a weboldalra és az ott található telefonszámot felhívtam…

A Rubicon együttes tagjai
A Rubicon együttes tagjai


- Mit jelent a zenekar életében ekkora technikai háttérrel, ekkora nevekkel egy időben fellépni?

- Egyrészről óriási megtiszteltetés egy napon játszani például a Tankcsapdával, és a többi fantasztikus zenekarral, másrészről pedig nagyon jó érzés az, hogy egy 1 éve
működő zenekarnak egyáltalán sikerült eljutni addig, hogy nyári fesztiválokon vegyen
részt, valamint egy 16 állomásos országos turnét tudjon a háta mögött. Reklám szempontjából sem elhanyagolható a dolog, mivel az élvonalbeli zenekarok vonzzák a nagy tömeget, így valószínűleg minket is sokan fognak megnézni.

- Várható új album a Rubicontól mostanában?

- Ebben az évben nem fog megjelenni új nagylemez, viszont 2 vadiúj dalt rögzíteni szeretnénk stúdióban, amit csak a weboldalunkról lehet majd letölteni. Az új korong megjelenése 2011-re várható.

A holnap tüze című klip a Rubicontól


- Mit vártok a rendezvénytől?

- Mivel sok jót hallottam a Tét Fest-ről, ezért csak pozitív dolgokat várunk mind a szervezőktől és rendezőktől, mind a közönségtől. Mi megteszünk mindet, hogy egy szuper hangulatú koncerttel legyen gazdagabb, aki megnéz minket.

- Végül, de nem utolsó sorban, kiváncsi volnék a Rubicon tagjaira, milyenek vagytok magánemberként?

- Alapjában nagyon nyugodt, barátságos emberkék vagyunk. Rengeteg közös van bennünk, például a legfontosabb talán a rockzene iránti tisztelet, és fanatizmus. Mindegyikünk párkapcsolatban él, és szerencsére a drágáink maximálisan támogatják a Rubiconhoz való hozzáállásunkat, kötődésünket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Szóljon a Lord˝ az SZFESZT-en is!

A Lord együttes 2010. június 11-én 20 órakor csap a húrok közé az SZFESZT-en. Kerüljenek közelebb a… Tovább olvasom