Kisalföld logö

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 3°C | 9°C Még több cikk.

Véletlenül dobták fejbe pezsgősüveggel a tatabányai lányt

Nem szándékosság vezette azt a 11 éves fiút és 12 éves lányt, akik egy tatabányai tízemeletes ház tetejéről március 7-én ledobtak egy pezsgősüveget.

Nem szándékosság vezette azt a 11 éves fiút és 12 éves lányt, akik egy tatabányai tízemeletes ház tetejéről március 7-én ledobtak egy pezsgősüveget, és az életveszélyes fejsérülést okozott egy arra sétáló lánynak - jelentette be az üggyel foglalkozó rendőrségi nyomozócsoport vezetője szerdai tatabányai sajtótájékoztatóján, miután két hónapi keresés után megtalálták a tetteseket. A gyerekek egy őket csúfoló csoport elől mentek be a tízemeletes épületbe, és a tetőről szétnéztek. Lerúgtak egy üvegdarabot, majd kitalálták, hogy az ott lévő két üveget együtt ledobják.

A fiú meggondolta magát, a lány viszont ledobta a kezében tartott palackot. Hallották a sikoltást és a ház előtt, látták a fejen talált lányt, de elhagyták a helyszínt, és szüleik előtt is titokban tartották tettüket - ismertette Fazekas István zászlós. A sérült 11 éves lány sikeres koponyaműtéten esett át, és azóta elhagyta a kórházat. A nyomozó az MTI-nek elmondta, hogy az elkövetők életkoruk miatt nem büntethetők, családi körülményeik, életvitelük nem mondható rendezetlennek. Ügyüket az eljárás után átadják a gyámhatóságnak, az pedig a családi körülmények vizsgálata után javasolhat további intézkedést.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az eljárás során csaknem kétszáz lakásban hallgattak meg embereket; adatokat gyűjtöttek az iskolákban, és megtalálták azt a baráti társaságot is, amely még 2010 decemberében a tetőn hagyta az üvegeket. Az egyik lakó a helyszínről fényképeket készített, az ezen látható személyek ellenőrzése is segítette a tettesek megtalálását. Mivel a nyomozás rendőri eszközökkel vezetett sikerre, a kitűzött 250 ezer forintos nyomravezetői díjat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság visszavonja. A városi önkormányzat viszont az ugyancsak 250 ezer forintos díjat a nyomozásban közreműködők jutalmazására vagy eszközvásárlásra ajánlotta fel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelem érettségi 2011 - Az első rész gyerekjáték, a második megoldható volt a diákok szerint

A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium két, végzős diákja nem találta nehéznek a középszintű érettségi… Tovább olvasom