Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Szombathelynek is lehet helyi pénze

Több városból is kérték már a soproni helyi fizetőeszközt, a kékfrankot bevezető, épp a rábaközi tallér megteremtése felett bábáskodó szövetkezet támogatását saját helyi pénzhelyettesítő megalkotásához.

Kitörési pontot jelent a helyi gazdaság erősítése - hangoztatta az MTI-nek nyilatkozva Perkovátz Tamás, a Ha-Mi Összefogunk Európai Szövetkezet igazgatóságának elnöke az MTI-nek nyilatkozva, s jelezte: az onnan érkezett megkeresések nyomán a közeli hetekben Debrecenben, Pécsett, Veszprémben és Szombathelyen is konzultál e témában.

"Minden kezdeményezést segítünk, támogatunk" - fogalmazott, hozzátéve, a szövetkezet el akarja kerülni, hogy túlméretezett szervezet, ennek következtében pedig egy hivatali vízfej jöjjön létre, a helyi identitást is kifejező kisebb rendszerekre van szükség.

Az más kérdés, hogy ezek komplementer rendszerek, egymást kiegészítik - tette hozzá Perkovátz Tamás, aki szerint így a soproni szervezet hatóköre Mosonig, Kőszegig, a Rábaközig, Szombathelyig, a határ ausztriai oldalán pedig Felsőpulyáig, Kismartonig, Nagymartonig érhet el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

4,7-es földrengés - A megyében is érezték - 1985 óta nem volt ekkora

A Magyar Tudományos Akadémia Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint a szombat kora… Tovább olvasom