Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Rehabilitációs központot adtak át Sárváron

Átadták a térségi rehabilitációs központ új épületszárnyát csütörtökön Sárváron.

A 880 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően kórház - a helyi gyógy- és wellenessfürdő lehetőségeivel kiegészülve - a régióban is egyedülálló színvonalú rehabilitációs szolgáltatást képes nyújtani.

Sárvár az elmúlt években talán erejét is meghaladó mértékben áldozott az egészségügy fejlesztésére, ezért a helyiek nagy reményekkel fogadják az új intézményt, amellyel a város gazdagodott - hangsúlyozta Dénes Tibor polgármester.

Vancsura Miklós, a kórház igazgatója az avatóünnepségen, majd sajtótájékoztatón is kiemelte: a kórházi fejlesztés szerves része annak a törekvésnek, hogy Sárvár a gyógyturizmus egyik legjelentősebb hazai központjává váljon.

A sárvári önkormányzati kórház teljes korszerűsítésével és egy új épületszárny kialakításával olyan rehabilitációs központ jött létre a fekvőbeteg-ellátást végző intézményben, ahol a belgyógyászati mellett onkológiai, nőgyógyászati, reumatológiai, gasztroenterológiai szakellátás is működik.

A fejlesztéshez szükséges forrásokat a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében az Európai Unió és az állam 791 millió forintos támogatása, valamint a helyi önkormányzat által vállalt önrész biztosította.

A sajtótájékoztatón bejelentették: egy hónapon belül átadják a szintén 800 millió forintos beruházással felújított szakorvosi rendelőintézetet is Sárváron, amely együtt fog dolgozni a rehabilitációs kórházzal, megteremtve egyebek között az egynapos sebészet optimális feltételeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri Ítélőtábla: életfogytiglan a gyilkos apának

Életfogytiglanra ítélte a Győri Ítélőtábla H. J. Hazim iraki és magyar állampolgárt, aki 2006-ban… Tovább olvasom