Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Paplant, masszírozó ágyat kínált százezrekért két nő - Kit csaptak még be?

A Dunántúlon szedték az áldozatokat a gyanúsítottak, a rendőrség szerint a megkárosított vásárlók száma tovább nőhet.

Egy idősebb papkeszi nő tett feljelentést 2014. szeptember 5-én, hogy paplanárusok ellopták a megtakarított pénzét.

Pakeszit és a környéket piros autóval járó három nő csengetett be 2014. szeptember 5-én a 13 óra után az idős nőhöz, és paplant kínáltak neki eladásra. Amikor közölte velük, hogy nem akar vásárolni, vizet kértek tőle. Két nő bement a sértett házába, és amíg egyikőjük elterelte a figyelmét, a másik elvette a szekrényben tartott megtakarított pénzét.

A nyomozás során megállapították, hogy az említett eset egy az egész országra kiterjedő, sorozatjellegű cselekmény része. A gyanúsítottak nem csupán lopással jutottak pénzhez, hanem idős, kiszolgáltatott, az aktuális kereskedelmi árakat nem ismerő sértettekkel fizettettek több százezer, esetenként milliós összeget a 10 000 – 20 000 Ft értékű termékekért. A sértettek így csalás áldozataivá válnak.

A 34 éves szőke hajú, vékony testalkatú K. Dezsőné, és a 35 éves barna hajú, erősebb testalkatú H. Szilvia áldozatai a Dunántúl több településéről kerültek ki. A nyomozók várják a két székesfehérvári nő további sértetteinek jelentkezését. A jellemzően koradélután megjelenő nők a paplan mellett masszírozó ágyat és fotelbetéteket is kínáltak értéküket sokszorosan meghaladó áron.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányságon lopás és csalás bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást két személy ellen. A nyomozóhatóság az ügy kapcsán vizsgálja, hogy a gyanusítotti és sértetti kör tovább szélesíthető-e.

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, annak elkövetőjével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számán (h-cs: 8-16., p: 8-13.), illetve a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztünk élő hősnő

Az a munkája, hogy a kórházi betegeket segíti, de szabadidejében is ezt teszi több önkéntessel együtt, akiknek összefogja tevékenységét. Tovább olvasom