Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Nyolc hónap börtön törmelék lerakásért

Jogerősen nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Zala Megyei Bíróság a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt pénteken egy férfit, aki építési törmeléket és veszélyes hulladékokat helyezett el a város külterületén - közölte Beznicza Árpád sajtószóvivő az MTI-vel.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi 2009 februárjában a bontási munkák során keletkezett tehergépkocsinyi rakományt - építési törmeléket, beton- és csempedarabokat, hullámpala-törmeléket, bontott műanyag- és színesfém-hulladékot - egy külterületi ingatlanon helyezett el. A rakományban az építési törmelék és a háztartási hulladék mellett bőven voltak veszélyes hulladéknak minősülő, szennyezett anyagok is, például autóbontásból származó alkatrészek, üzemanyag-, olaj- és fékfolyadék-tartályok, fertőtlenítőszeres flakonok.

A vádlottal szemben 2009 júliusában újabb rendőri eljárás indult, mert az ingatlanján "lomizásból" származó, hulladéknak minősülő tárgyakat tárolt. A férfi a felhalmozott tárgyak eladható részét továbbértékesítette, a többi hulladékot - bár ilyen engedéllyel nem rendelkezett - az udvarán tárolta.

A raktározott anyagok nagy része - fénycsövek, elektromos berendezések távirányítói, toxikus nehézfémet is tartalmazó elektronikus alkatrészek - veszélyes hulladéknak minősülnek, amelyek alkalmasak a környezet, a föld és a felszín alatti víz szennyezésére.

A megyei bíróság - helybenhagyva a Zalaegerszegi Városi Bíróság 2011 februárjában hozott ítéletét - a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a férfit, és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet jogerős.

Olvasóink írták

  • 2. miracle 2011. július 08. 20:32
    „És a maradék 1 millió ilyen esettel mi lesz?”
  • 1. Madarász 2011. július 08. 19:44
    „Nagyon helyes! Még több hasonló precedens értékű ítéletet és megtalálják a hulladék udvarokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülős Gizit pénteken szabadon engedték

Szabadlábra helyezték az évtizedekkel ezelőtt Repülős Giziként elhíresült, előző nap a közeli… Tovább olvasom