Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Meghalt a férfi, akire rátámadt egy disznó - Fotók

A fiatal férfit a combján, verőérnél érte az állat harapása. Több mint két órán át, öten felváltva próbálták megmenteni az életét.


Meghalt az a férfi, akire sertés támadt a Zala megyei Kerkakutason

Meghalt az a férfi, akire rátámadt a házánál tartott sertés a Zala megyei Kerkakutason vasárnap dél körül - tudta meg az MTI tudósítója a helyszínen. A támadás színhelyére, egy családi házhoz mentőhelikopter érkezett, de az orvosoknak nem sikerült megmenteniük a fiatal férfi életét. A mentők elmondták: a férfi már a helyszínre érkezésükkor sok vért veszített.

A fiatal férfit a combján, verőérnél érte az állat harapása. Több mint két órán át, öten felváltva próbálták megmenteni az életét. A tragédia helyszínére, a férfi házához érkezett az áldozat munkáltatója, Belső László állatorvos, aki azt mondta: tudomása szerint a 140-150 kilós mangalica korábban többször is kitört az óljából. Ez történt most is, ezért megpróbálták visszaterelni az állatot, ekkor támadt a tulajdonosára.

Fotó: MTI
Fotó: MTI


Az áldozat egy 35 éves, háromgyermekes férfi. Állatgondozóként dolgozott Belső Lászlónál, aki úgy jellemezte, hogy dolgos, megbízható, az állatokhoz kiválóan értő ember volt. Az állatorvos az MTI kérdésére hozzátette: ha a veszettség gyanúja nem merül fel, a sertést valószínűleg el fogják pusztítani. Ez azonban nem az orvos feladata, ilyen esetekben hivatásos vadász lövi ki az emberre támadó állatot. A rendkívüli halálesettel kapcsolatban tart a rendőrségi helyszínelés.

Fotó: MTI
Fotó: MTI


Előzmények - Meghalt az a férfi, akire sertés támadt a Zala megyei Kerkakutason

Meghalt az a férfi, akire rátámadt a házánál tartott sertés a Zala megyei Kerkakutason vasárnap dél körül - tudta meg az MTI tudósítója a helyszínen. A támadás színhelyére, egy családi házhoz mentőhelikopter érkezett, de az orvosoknak nem sikerült megmenteniük a fiatal férfi életét.

Korábban

Súlyos sérüléseket szenvedett egy férfi vasárnap dél körül, amikor a házánál tartott sertés rátámadt a Zala megyei Kerkakutason.

A támadás színhelyére, egy családi házhoz mentőhelikopter is érkezett. A fiatal férfi sérülései feltehetően életveszélyesek.

Olvasóink írták

 • 12. Madarász 2010. augusztus 09. 09:18
  „Szomorú dolog, ami történt, nagyon sajnálom a fiatalembert, és még jobban a családját.

  Azért egy ilyen tragédia arra kell, hogy figyelmeztessen mindennyiunkat, hogy az állatok ösztönlények, ezért előfordulhat, hogy támadnak, különösen a hímek. Egy olyan állatot, ami többször emberre támadt, csak megfelelő óvintézkedések mellett lehetett volna tartani, olyan helyen, ahonnan nem tud kijutni, vagy már eleve selejtezni kellett volna, mikor először viselkedett túlzott agresszívitással, mivel ilyenkor fenáll a veszélye, hogy örökíti is ezt a tulajdonságot.
  Szerintem ha a munkáltató biztosít a fitalember részére védő eszközöket, nem történik meg a baleset. Nem kell itt bonyolult dolgokra gondolni, pl. egy funérlemez, vagy osb lap, amit az ember maga elé tart, hogy az állat ne tudjon harapni. Sok évvel ezelőtt nekem vietnámi törpéim voltak, a kannak ott is veszélyes agyara volt, már kicsinek is játékból is csúnya, mély sebet tudott okozni, ezért ha kiengedtük legelni egyet, utána visszahívtam, mindig egy funér lapot tartottam magunk közé, ez megakadályozta az állatot (ami egyébként nagyon szelíd volt) abban, hogy játékból odadörgölje a pofáját hozzám, a kb. 10 cm-es, penge éles agyaraival, ami vízszintesen kifelé állt, sérülést okozzon.

  Szerintem ez a szomorú eset fel kell, hogy hívja a figyelmét a hatóságoknak arra, hogy a mezőgazdaságban is betartassák a munkavédelmi előírásokat.”
 • 11. texipappa 2010. augusztus 08. 23:44
  „Kicsit összeszedettebb és szigorúbb rendszert kellene alkalmazni Kisalföld online Modok. Nektek is könnyebb lenne a dolgotok ha pár spam és egyéb szűrőt alkalmaznátok. ( Kiindulva egy több száz Thread-es Fórum Segítőjeként javaslom csak, nem felhántolgatás kép )”
 • 10. paris18 2010. augusztus 08. 22:43
  „nem kell megszüntetni az ilyen hírekhez a hozzászólást.csak ne jelenjen meg egyből az oldalon.először nézze meg egy moderátor és csak akkor engedje ki az oldalra ha nem sérti a fórum szabályzatát.és aki többször küld olyan üzenetet ami nem ide való azt egyszerűen letiltani ip cím alpján hogy reisztrálni se tudjon másik névvel
  ez sajnos egy olyan baleset volt ami bármikor megtörténhet bárkivel”
 • 9. 1olvasó 2010. augusztus 08. 22:06
  „SZÜNTESSÉK MEG MÁR VÉGRE AZ ILYEN TRAGÉDIÁKHOZ VALÓ HOZZÁSZÓLÁSOK LEHETŐSÉGÉT!!!”
 • 8. fefek 2010. augusztus 08. 21:06
  „Undoritóak itt egyesek hozzászolásai,kiváncsi lennék ha az ök családjain belül történik ilyen tragédia akkor is igy vélekednének-e.Részvétem a családnak!”
 • 7. soproni 2010. augusztus 08. 19:36
  „Látom már megint kezdik páran.Miért van az,hogy egy ilyen borzalmas hír hallatán egyeseknek csak ocsmány reakciója van? Nem lennék a helyében azoknak a hozzátartozóknak,akik rokonságban álltak szegény gondozóval és elolvassák a hozzászólásaitokat.Három kisgyerek maradt árván ismét egy értelmetlen baleset miatt ,talán erre kellene reagálnotok.
  feri23 és pidali! Úgy látom ma rossz napotok volt,vagy Ti alapjáraton ilyenek vagytok? Holnap ugyis kimoderálnak benneteket,addig használjátok ki az alkalmat, és mutasátok meg mindenkinek milyen emberek (?) vagytok.”
 • 6. vanessa 2010. augusztus 08. 19:02
  „azért ez már durva ám, igy nem lehetne hozzászolni, na ez magyar mert mindjárt anyázik(( nem pártolom hoembert de igy nem szabadna hozzászolni ((”
 • 5. vanessa 2010. augusztus 08. 18:54
  „szép napot!Hhoember te mit eszel?))))))) ja Te nem a 3 gyerekes apát sajnálod hanem a disznot, és ráadásul fiatal ember, miota világ a világ mindg ettek az emberek hust”
 • 4. pancser 2010. augusztus 08. 18:27
  „A mangalica félvad állat, ugyanúgy a szürke marha is. Ez utóbbit sok helyen lehet bámulni utak mellett, míg baj nem lesz. Eddig egy helyen láttam kiírva, hogy az állatok megközelítése életveszélyes!”
 • 3. joci1975 2010. augusztus 08. 18:19
  „HHóember fogadjunk,hogy te egy gyomevő vagy!Vagy egy lelkes (álszent)állatvédő!Felvilágosítalak,a disznó az evésre való,a gyom meg az állatoknak,csak sajnálni tudlak!”
 • 2. PhilippVandenberg 2010. augusztus 08. 18:11
  „....Még ma meg fogják enni bosszúból a cocát :DDD”
 • 1. HHóember 2010. augusztus 08. 17:46
  „moderálva”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság Alsóörsön - Elhagyta a kórházat a sérült férfi

A 25 éves zalaegerszegi fiatalembernek két lövéses "bemeneti nyílást" láttak el az orvosok,… Tovább olvasom