Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Két hajléktalant gyilkolt meg egy éjszaka alatt a 15 éves fiú Tatabányán

Különös kegyetlenséggel, több ember, illetve védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a fiatalkorúval szemben, aki egy éjszaka leforgása alatt megölt két hajléktalant Tatabányán - tájékoztatott főügyészség keddi közleményében.
Reszl Ildikó főügyész közölte: a fiú április végén egy parkban  töltötte az estét barátaival, majd hazafele menet egy  buszmegállónál észrevette, hogy a várórészben alszik egy  hajléktalan férfi, akivel egy alkalmi munka kapcsán korábban  konfliktusba keveredett.   

    A fiú beszélni akart a férfival, felkeltette, de a sértett  elküldte, amin a fiú felháborodott, ezért nagy erővel ököllel  megütötte a fejét, majd miután a férfi eleset, tovább ütötte és  rúgta. A magatehetetlen férfitól elvette a táskáját és  mobiltelefonját, majd a táskát útközben elrejtette, a telefont  megtartotta.   

    A gyilkosság elkövetése után a fiatalember a lakásukhoz tartozó  lépcsőházban leült, mert nem mert hazamenni. A lépcsőházból éjjel  az egyik presszó melletti füves területre indult, majd meglátta,  hogy a presszó kerthelyiségében lévő padon egy hajléktalan férfi  alszik.   

    A fiú ezt a férfit is felkeltette, és közölte vele, hogy  magánterületen tartózkodik, menjen el. Az álmából ébredő sértett  szitkozódott, erre a fiatalkorú kiráncigálta a padok közül, és őt  is többször ököllel megütötte, majd tovább bántalmazta az eleső  férfit.   

  Mindkét férfi a helyszínen életét vesztette, haláluk "átlagot  meghaladó szenvedések után" következett be.   
   
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi  tájékoztatása szerint a fiú részletes beismerő vallomást tett  kihallgatásán.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hiány ösztöndíjat szül

Kihirdették a hiányszakmákat, amelyekre ösztöndíjat ajánlanak a diákoknak - ha közülük valamelyiket… Tovább olvasom