Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Iszapömlés: Elkészült az új kolontári híd - Galéria!

Elkészült a kolontári Torna-patak új hídja, amelyet a szentesi katonák egy hét alatt építettek meg a megsemmisült építmény helyén, a hidat azonban várhatóan csak pénteken adják át.

A Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc műszaki ezred 31 katonája határidőre készítette el az új, vegyes szerkezetű hidat a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településen. Az átkelőt még nem adták át a forgalomnak, mert a hivatalos átadási ünnepséget várhatóan pénteken tartják a Honvédelmi Minisztérium vezetőinek jelenlétében.

A 20 tonna teherbírású, 15 méter hosszú és 5,8 méter széles híd vascölöpökön áll, lábazata fém, padlózata és korlátja fából készült. A híd, amelynek mindkét oldalán egy-egy méteres járdát is kialakítottak, hat nap alatt készült el. A szerkezet mindkét végén a szentesi katonák címerét ábrázoló faragott táblát tettek ki, és a híd elkészültének dátumát is rávésették. A szalagokkal lezárt, rendőrök által őrzött híd korlátjai felett ott lobog a műszaki ezred zászlaja. A híd a megsemmisült és a még lakható településrészt, a Kossuth és a Malom utcát köti össze.

A Torna-patakon a katonák korábban már építettek egy pontonhidat, amelyet két héttel később - amikorra elszállították a munkagépek a lebontott 10 lakóház törmelékeit és az összegyűjtött vörösiszapot - elbontották, és 20 méterrel lentebb egy fémszerkezetű gyalogoshidat építettek. A most elkészült híd átadása után a gyalogoshidat is elbontják a katonák.

Galéria kép
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdára felszámolják az átmeneti szállást Devecseren

A szerda estét már nem kell közösségi szálláson töltenie annak a három devecseri családnak, amely… Tovább olvasom