Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Hobbista vagyok, és büszke vagyok rá! – Jordán Tamás kérdezte Szabó Győzőt

Előfordul, hogy Szabó Győző esténként úgy dönt, főz a társulatnak, vagy - mivel hatalmas társasjáték-rajongó -, scrabble-lel ütik el az időt a próbák szüneteiben.
A SzínházSzerda kicsit olyan volt, mint a Beugró című közkedvelt televíziós műsor: az eredeti, Schlanger András - Szabó Győző felállásból előbbi egyéb színházi elfoglaltságai miatt kiugrott, míg Jordán Tamás beugrott a helyére - írja a vaskarika.hu.


Néha főz, néha játszik

Ebben a mostani, ˝első félidőben˝ minden kétséget kizáróan Szabó Győző került reflektorfénybe, aki, mint tudjuk, Budapesten is vállal televíziós szerepléseket, ezért mindig komoly egyeztetést igényel a szombathelyi fellépések és próbák megszervezése. Győző jelenleg az Ember Tragédiája Ádámja, és nem is vállal a fenti okok miatt egynél több szerepet. Elmondása szerint borzalmas lett volna, ha nem sikerül összeegyeztetni a szombathelyi munkát, mert nagyon szeret itt lenni. Jordán Tamás szerint „˝ól megy a szekér, jók a darabok, jó az új épület és a társulat is˝. Ezt Győző sem cáfolta, sőt: van, hogy esténként úgy dönt, főz a társulatnak, vagy - mivel hatalmas társasjáték-rajongó -, scrabble-lel ütik el az időt a próbák szüneteiben. Szenvedélye nemcsak a színjátszás tehát, hanem az egyéb játékok is, és talán ezért vált az egyik ügyeletes csapatépítővé a színházi berkekben.


Mi kíváncsiak voltunk, hogyan lett Szabó Győző olyan, amilyen, honnan jött, miket csinált eddig, hol tanult és dolgozott, hogyan kezdte a színészkedést, stb. A röpke egy óra alatt persze nem lehet egy ember egész életét elmesélni, de annyi azért kiderült: alapító tagja volt a Tilos az Á Performance (TÁP) színháznak, ahol közelebbről is megismerkedett az addig oly ismeretlen színjátszással, majd a Merklinben igazi profikkal állhatott egy színpadra, köszönhetően annak, hogy Csányi János felfedezte. Itt barátságok szövődtek, és „hősünket" menthetetlenül beszippantotta a színjátszás világa. Eközben a Képzőművészeti Egyetemre járt, és nappal a diákok, este pedig a sikeres színészek életét élte, és ezt a furcsa kettősséget nehezen kezelte. Aztán jöttek a kis szerepek a Katona József Színházban, és vele párhuzamosan a Valami Amerika a tv-ben, ami szintén egy furcsa kettősséget eredményezett...


Szabadidőmben polgárpukkasztok

Mint mondja, a katarzis a nézőtéren ritka. Sokat változott a színészet, a mai fiatalok már másként gondolkodnak, mint elődeik. Katarzis csak akkor jöhet létre, ha a színjátszók egytől egyig összedolgoznak, és egyben vannak. Ha csak egyetlen egy ember is van, aki nem olyan alázattal és hittel viszonyul a darabhoz, mint a többiek, akkor megtörik az egység.

A cikk folytatása >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy román kamion az M7-es autópályán

Kigyulladt egy román rendszámú kamion az M7-es autópályán, Érd magasságában csütörtök este -… Tovább olvasom