Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Hallgatói összefogás a vörösiszap-károsultakért

Másfél nap alatt egy kisteherautónyi adomány gyűlt össze a Savaria Egyetemi Központ hallgatóinak és oktatóinak jóvoltából. A devecseriek és kolontáriak napokon belül megkaphatják az összegyűjtött holmikat.
A hallgatói önkormányzat kezdeményezésére már a múlt héten megkezdték az adományok gyűjtését és az önkéntesek toborzását. A szombathelyi hallgatók között is számos érintett van, így a katasztrófa károsultjainak sorsát még inkább a szívén viseli az egyetem.

A felajánlások legnagyobb része téli ruhákból, kabátokból és gyermekholmikból áll, részletezi az akció eredményeit Gaspari Gábor, az egyetem szolgáltató és kommunikációs irodájának koordinátora. - Az adománygyűjtést múlt kedden kezdtük el, de már másfél nap alatt megtelt a hallgatói önkormányzat tárolókapacitása.

A Vöröskereszttel, a Családsegítő Szolgálattal, valamint a Katolikus Karitásszal felvettük már a kapcsolatot, és kaptunk felajánlást a holmik megfelelő helyre szállítását illetően is - mondta el a koordinátor. - Problémák azonban felvetődtek, tudomásunk szerint egyelőre problémát jelent a ruhaneműk és adományok elosztása, de keressük a kapcsolatot a hivatalos szervekkel, hogy mielőbb eljuthassanak a felajánlások a károsultakhoz.

Az önkéntes segítségnyújtásra a jelentkezett hallgatók és oktatók létszáma két nap alatt megtelt. Az érintett ötven fő jelenleg is huszonnégy órás készültségben van, a katasztrófavédelem egyelőre nem tart igényt az önkéntesekre. Amennyiben érkezne hívás a szervezettől, a csoport utazását - a szükséges védőfelszereléssel - az érintett területekre azonnal biztosítják.

- Üde színfolt a magyar valóságban hallgatóink példamutató összefogása, melyre nagyon büszkék vagyunk - zárta mondandóját Gaspari Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Temetői rongálás Fertőrákoson - galéria

Mintegy hatvan sírt rongáltak meg ismeretlenek hétfőre virradóra a fertőrákosi temetőben. Az… Tovább olvasom