Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Életfogytig a kalapácsos gyilkosnak

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Szombathelyi Törvényszék csütörtökön azt a Vas megyei férfit, aki 2011 decemberében alvó feleségét több kalapácsütéssel megölte.
B. Sz. a törvényszék ítélete szerint előre  megfontoltan, védekezésre képtelen állapotban lévő embert ölt meg,  ezért a bíróság a legsúlyosabb büntetést, az életfogytiglani  szabadságvesztés kiszabását látta indokoltnak. A vádlott az ítélet  szerint legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadságra.  

A vádlott beismerte, hogy megölte a feleségét, de azt állította,  tettét erős felindulásból, nem pedig előre kitervelten követte el,  az asszony pedig szerinte felébredt és védekezett.  

A férfi azt vallotta, hogy az asszony megcsalta, el akarta  hagyni őt. A végzetes tettre pedig szavai szerint az indította, hogy  megtalált egy kórházi zárójelentést, amely szerint feleségén -  miközben ő újabb közös gyereket szeretett volna - néhány nappal  korábban abortuszt hajtottak végre. Azt hangoztatta, hogy a  terhességmegszakítást gyilkosságnak tartja, így amikor a  zárójelentést megtalálta, szinte önkívületi állapotba került.   

Rácz József bíró viszont az ítélet indoklásában rámutatott: a  vádlottnak a büntetőeljárás során tett vallomásai ellentmondásosak,  folyamatosan változtak, elsősorban arra irányultak, hogy  elkerülhesse a beismert emberölés minősítését és annak  következményét, az életfogytig tartó büntetést.  

Az előre megfontolt szándékot a törvényszék szerint  alátámasztja, hogy a vádlott a bűncselekmény napján - miként az  első, feltáró jellegű és részletes vallomásában is áll -  elhatározta, megöli feleségét. Várt, amíg az asszony elalszik, majd  kalapácssal legalább kétszer a halántékán megütötte.  

Az előre tervezettséget bizonyítja a bíróság szerint az is, hogy  az elkövető igyekezett mindent megtenni a bűncselekmény nyomainak  eltüntetése érdekében. A bűnjeleket elégette, a holttestet lemosta,  majd autójának csomagtartójába rejtette, azt tervezve, hogy később  elássa, esetleg feldarabolja. Ehhez be is szerezte a szükségesnek  tartott eszközöket. A gyilkosság napján a holttesttel az autójában  Celldömölkre hajtott, majd vonattal Szombathelyre utazott vásárolni,  közben pedig felesége mobiltelefonját egy tóparton eldobta.  

Az asszony után érdeklődő munkatársaknak és később a rendőröknek  is azt mondta, hogy a nő egy másik férfiért elhagyta. Amikor azonban  a rendőrök arra kérték, hogy mutassa meg nekik az autó  csomagtartóját, térdre rogyott, és azt mondta: "ennyi volt".  

A Szombathelyi Törvényszék ítélete nem jogerős, mert a vádlott  és védője fellebbezett ellene.

Olvasóink írták

  • 2. gonzo 2013. február 01. 09:30
    „1.Jandex,ha olyanod van,amire nekünk esetleg szükségünk lehet és megígéred egy zárt viszkis vacsora alatt,hogy oda is adod jó pénzért,akár csatabárddal is.”
  • 1. Jandex 2013. február 01. 08:18
    „Szóval csak fejszével szabad gyilkolni?????????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexuális indítékból gyilkolták meg a nagykanizsai nőt

A 41 éves férfi egy nagykanizsai lakatlan épületben úgy bántalmazott egy 46 éves nőt múlt csütörtökön, hogy az asszony belehalt sérüléseibe. Tovább olvasom