Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Az árvízvédelmi létesítmények állapota megfelelő a Nyugat-Dunántúlon

Megfelelő az árvízvédelmi létesítmények állapota a Nyugat-Dunántúlon, azonnali beavatkozásra sehol sincs szükség, a levonult árhullámok után a szükséges javításokat már elvégezték - közölte sajtótájékoztatón, kedden Szombathelyen Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.
Tájékoztatása szerint augusztus és október között megtartották a szokásos bel- és árvízvédelmi felülvizsgálatot, amelynek során azt tapasztalták, hogy a közfoglalkoztatás keretében végzett munka eredményeként a folyópartok számos helyen gondozottabbá váltak, az árvízi lefolyásokból és vízszintingadozásokból eredő partszakadások és uszadéktorlódások azonban még továbbra is problémákat okoznak.

A 2013-ban elvégzett árvízvédelmi fejlesztésekről szólva az igazgató elmondta: a Rába szentgotthárdi szakaszán végeztek mederkotrást, és Szentgotthárdon a folyó jobb partján húzódó árvízvédelmi támfalat egy uniós pályázat lehetőségeit felhasználva magasították, a bal parton lévő árvízvédelmi támfalak magasításához pedig további pályázati lehetőségeket keresnek.

Gaál Róbert hangsúlyozta: a Mura bal partján is szükség van a töltésrendszer fejlesztésére és magasítására, amit egy több mint 5,3 milliárd forint értékű projekt keretében várhatóan 2015 májusáig valósítanak meg.

Gaál Róbert az MTI kérdésére válaszolva elmondta: az árvízvédelmi felülvizsgálat azoknál a vasi védműveknél is megtörtént, amelyek önkormányzati kezelésben vannak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr után most Szombathelyen: bombariadó a bíróságon

Néhány napja a győri bíróságon volt bombariadó. Kedden pedig a szombathelyi törvényszéken. Tovább olvasom