Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Árvízvédelem a megyében: a nyár végére befejezik a Duna projekt munkáit

12 kilométeres szakaszon új árvízvédelmi töltést építettek Mecsér és Dunaszentpál térségében, árvízkapu lett Győrben, megerősítették a már meglévő védvonalakat.

Mecséren, lakossági fórum keretében tájékoztatta az érdeklődőket az Országos Vízügyi Főigazgatóság szerdán a Duna projekt Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság területén megvalósuló projektelemeiről.

A térségben a kivitelezők négy projektelem keretein belül dolgoznak, a munkák tíz település (Mecsér, Dunaszentpál, Győrzámoly, Győrújfalu, Győrladamér, Dunaszeg, Öttevény, Kunsziget, Abda, Győr) külterületét érintik.

Az ÉDU-1-es projektelem keretében a kivitelező új töltés építésével mintegy 12 kilométeres szakaszon pótolta az eddigi töltéshiányt Mecsér és Dunaszentpál térségében. A dunaszentpáli töltésszakaszon a védmű teljes hosszban elkészült, jelenleg a humuszolással és az útpályaszerkezet kialakításával kapcsolatos munkálatokat végzi a kivitelező. Mecsér térségében szintén befejező munkálatok zajlanak. A projektelem keretein belül két műtárgy kialakítására is sor került. Azon a területen, ahol az új töltésszakasz keresztezi a mecséri hídra vezető utat, az árvízi biztonság megteremtése érdekében egy kulisszát (mobilfalat) alakított ki a kivitelező. A Mecsér-Lickói zsilip szerkezetének kialakítása elkészült.Elkészült az ÉDU-2-es projektelem keretein belül az árvízkapu a Győri Iparcsatorna torkolatánál, a műtárgy próbaüzeme megkezdődött, valamint a műtárgy felett kialakított híd ideiglenes forgalomba helyezése is megtörtént. A kivitelező hamarosan elvégzi az árvízkapuhoz kapcsolódó meder burkolását, valamint a műtárgy körüli tereprendezést. A projektelem keretein belül megtörtént a Győr-Likócsi árvízvédelmi töltés felújítása, a kivitelező a próbaüzemi időszakban töltés humuszolási és füvesítési munkálatokat végez. A projektelem munkálatainak lezárása előreláthatólag 2014. július végén várható.

Az ÉDU-3-as projektelemnél a befejező munkálatok zajlanak, jelenleg az elkészült védmű füvesítésén dolgozik a kivitelező, a próbaüzemi időszak már megkezdődött. A projektelem keretében szivárgókat is építettek, valamint mintegy 15 töltéskilométernyi szakaszon zajlottak a töltésfejlesztési munkák. A projektelem teljes befejezése várhatóan 2014 augusztusának vége.

Az ÉDU-4-es projektelem kivitelezési munkáinak végéhez közeledik a kivitelező. Az ÉDU-3-as projektelemhez hasonlóan itt is megkezdődött a próbaüzemi időszak, már csak a befejező munkálatok vannak hátra. A projektelem teljes befejezése 2014. augusztus végére várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

12. Szentgotthárdi Csata Emlékfutás

Elindult a visszaszámlálás. 2014-ben is lesz Szentgotthárdi Csata Emlékfutás, amely a Szentgotthárdi… Tovább olvasom