Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

A székesfehérvári kollégium bezárása ellen tiltakoznak

Az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy a város fideszes vezetése megszüntesse a székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégiumot.

Márton Roland, az MSZP székesfehérvári elnöke hétfőn sajtótájékoztatón nehezményezte, hogy a döntésről - amelynek értelmében a leánykollégium beolvad a fiúk lakta József Attila Kollégiumba - nem egyeztettek az intézmény vezetőivel, a pedagógusokkal és a szülőkkel sem.

Mint mondta, egy városi legenda szerint a legjobb állapotú fehérvári kollégiumot az Orbán Viktor alapította felcsúti futballakadémia növedékeinek biztosítaná a városvezetés, illetve állítólag ott szállásolnák el az Ocskay Gáborról elnevezett jégkorong-akadémia tanulóit. "Ebből látható, hogyan érvényesül a fideszes körök magánérdeke a székesfehérváriak közérdekével szemben" - fogalmazott a szocialista politikus.

Horváth András országgyűlési képviselő, az MSZP Fejér megyei elnöke azt mondta: a Nemes Nagy Ágnes Kollégium a város legnagyobb kihasználtsággal működő bentlakásos intézménye, ráadásul az egyetlen, amelyben csak lányok laknak.

A székesfehérvári közgyűlés május elején döntött arról, hogy a Nemes Nagy Ágnes leánykollégium beolvad a József Attila Kollégiumba. A leánykollégium épületét nem adják el, közcélra hasznosítják majd - tudatta Cser-Palkovics András polgármester. Az összevonás ügyében szakmai egyeztetések kezdődnek, a kérdést közoktatási szakértőkkel véleményeztetik, s azt az érintett intézmények vezetőivel való egyeztetés után, májusban vitatja meg ismét a közgyűlés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt fiatal sérült meg közlekedési balesetben Fejér megyében

Öt fiatal szenvedett balesetet Fejér megyében Hantos - Nagylók között vasárnap hajnalban; a… Tovább olvasom