Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

A rokon szerszáma - megtörtént városi legendák

A városi legendák (urban legends) olyan hihetetlen történetek, amiknek általában van valamilyen igazságmagvuk, de a sok mesélés során a történet torzul, színeződik, egyre hihetetlenebbé válik.

A korábban kocsmákban, sörözés közben terjedő sztorik manapság e-mailek formájában és honlapokon szereznek maguknak újabb olvasókat, viszont az írott legendák már kevésbé módosulnak, esetleg gyatra fordítás miatt torzulnak. A következő esetek Vas megyében történtek, de tényleg …

A rokon szerszáma

Mintegy 15-20 esztendeje, vagy talán régebben egy rettentően hideg téli estén történt. Egy nyugdíjasbúcsúztatóval összekötött, jól sikerült évbúcsúztató munkatársi összejövetel után hazafelé indult az egy munkahelyen dolgozó vő és apósa. Közben elkezdett esni a hó. A szombathelyi vasútállomásról vonattal utaztak a néhány kilométerre elhelyezkedő falujukba - írja a vaskarika.hu.

Leszállva a szerelvényről a kis falusi állomáson a megfáradt férfiakra vizelési inger jött rá a rengeteg elfogyasztott sör miatt. A késői időpont miatt a kis állomáson már zárva volt a WC, így a környező bokros helyen álltak meg könnyíteni magukon. A vő gyorsan elintézte a dolgot, megsárgult a lába előtt a hó. Az idős após hiába tűrte fel vastag kabátját, nem bírta elővenni szerszámát. Sehogy sem boldogult a sliccével a hosszú kabát és a terjedelmes pocak miatt. Más nehezítő tényező is volt, mert a hideg miatt molinó alsót is hordott nadrágja alatt, másrészt az elfogyasztott alkohol miatt az ujjai nehezen akartak neki szót fogadni.

Pár perc kínlódás után szégyenszemre megkérte vejét, hogy vegye már elő neki. Az erősen spicces vő meglepődött a kérésen, nem tetszett neki a feladat, mondván: ilyet nem illik kérni, de aztán csak ráállt a dologra. Ő is nehezen boldogult a gombokkal, meg hát benne is dolgozott a nyomás. Egy percig tessék-lássék próbálkozott, de csak nem jött össze a dolog. Ekkor megmozdult benne a kisördög, és azt mondta az öregnek:
- Na, most már engedheti!

És a papa ebben megnyugodva bepisilt a nadrágjába...

További történetek >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy tanú szerint Zarko Sesum látta Marian Cozma leszúrását

Egy tanú szerint Zarko Sesum kézilabdázó azt mondta el neki a Cozma-gyilkosságot követő napokban, hogy látta, amikor Marian Cozmát mellkason szúrták. Tovább olvasom