Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

A győri kórházba jönnének Bábolnáról

Kisbéren van szabad kapacitás a bábolnai betegek ellátátására, a kisváros lakói inkább a győri kórházba járnának. A kérvényeket már minden érintettnek elküldték.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház ellátási körzetébe tartoztak éveken át a Bábolnán élők számos szakellátás vonatkozásában, ám az elmúlt év nyarán megváltoztatták a területi határokat. Azóta szinte folyamatosan bosszankodnak és panaszkodnak – nem csak a bábolnaiak, hanem a banaiak is –, mert nem látják el őket Győrben, hanem Kisbérre kell utazniuk - írta a kemma.hu.

Dr. Horváth Klára bábolnai polgármester egyébként nem csak Kisbérre küldött hivatalos levelet ezügyben, hanem a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnökének, dr. Szakács Imrének is, kérve őt arra, hogy a változásokhoz szükséges hozzájárulást adják meg. Egyúttal mindkét címzettnek jelezte, hogy ha a kezdeményezésüktől számított 30 napon belül az egészségügyi szolgáltatók ellátási területének módosításáról nem tudnak megállapodni, akkor képviselő-testületük felhatalmazása alapján az illetékes ÁNTSZ-hez fordul.

A végső döntés egyelőre nem borítékolható, de az biztos, hogy a kisbéri kórházban valóban nincs CT és izotópos műszer, ennek ellenére továbbra is tudják vállalni még a ukorbetegek gondozását is, mert van szabad kapacitásuk.

Részletek >>

Olvasóink írták

 • 9. fióka 2011. február 03. 12:33
  „7. szami54 2011.02.02. 18:58 -->kicsit had helyesbítsek jobb a Győri kórház,de a 20%ot leszámítva olyan messze van az europai szintű kórháztól mint makó jeruzsálemtől.”
 • 8. Infamous 2011. február 02. 21:01
  „#7: szerintem meg nem. de, ha ennyire tetszik tölts el ott 1 hetet, OK?”
 • 7. szami54 2011. február 02. 18:58
  „No lám-lám ugye hogy jó a győri kórház. Nem is oly rég ezen az oldalon kemény kritikával illették Most ha olvasunk a sorok között dicséretet kapott. Kaphat is mert igenis JÓÓÓÓÓÓ a győri kórház!”
 • 6. ili 2011. február 02. 16:13
  „Az én anyukámat Győrben műtötték,mert az orvos aki ki jár Kisbérre Győrből jár.Ő utalta oda.Aztán cukor beállításra vissza került Kisbérre,hát mikor mentem meglátogatni,olyan mintha elfekvő osztály lenne.Ég és föld a Győrben jobb az orvosi ellátás az biztos.”
 • 5. Infamous 2011. február 02. 14:35
  „#3: 1,5 éve a sebészeten egy veszprémi úr feküdt a mellettem levő ágyon. úgy, hogy én 9 (!!!) hónapot vártam egy kib*szott sérv műtétre... miért? Veszprémben nincs kórház?”
 • 4. Madarász 2011. február 02. 14:22
  „Kedves megkeseredett vénhercegkisasszony!

  Álmodik a nyomor, hogy pár tíz percről van szó, mert sokszor egy egyszerű 5 perces vizsgálatra is órákat kell várnunk a váróban és hónapokat előjegyzésben.
  Egyébként meg Infomanus úgy gondolja, hogy ha pár ezerrel több embert kell ellátni, akkor logikus, hogy növekszik az előjegyzési idő, ami így is van.
  Amilyen vizsgálatot el lehet végezni, elvégzik ott, amit meg nem azzal úgy is átirányítják a beteget egy másik kórházba. Ha meg valakinek ez nem tetszik, akkor van Győrben és környékén elég eladó ingatlan, senki nincs röghöz kötve, ide lehet költözni.
  Teljesen mindegy, mi okozza alapvetően a problémát abból a szempontból, hogy ezen még rontana, ha potyázókat engednének ide járni, mivel ugyanarra a kapacitásra több beteg jutna.
  Szerintem a területileg is ide tartozóknak igenis jogos igénye, hogy ne érje őket hátrány olyanok miatt, akik nem tartoznak területileg ide, van közelebbi ellátási pont számukra!
  Szép lenne, ha minden területen kívánság műsor lenne, hogy ki hová tartozik!”
 • 3. hercegkisasszony 2011. február 02. 12:56
  „Nyilván mindketten megkeseredett vénemberek, akiknek nincs jobb dolga, mint ilyen cikkeken bosszankodni. Az emberek azért járnak a győri kórházba, mert a többségük a városban dolgozik vagy tanul. Ha Kisbérre, esetleg Tatabányára kellene menniük valamilyen vizsgálatra akkor szabadságot kellene kivenniük a munkahelyen, pár 10 perc miatt. A győri kórházba viszont el tudnak menni munka, iskola után. Nem utolsó szempont az sem, hogy a győri kórház jóval színvonalasabb, mint a komárom-esztergom megyei kórháznak. Gondolom ön sem utazna többet egy olyan kórházba, ahol a színvonal a béka feneke alatt van. Azt meg nem gondolhatja komolyan, hogy ezen emberek miatt kell éveket várni egy műtétekre. Ez az orvos-, nővér-, eszköz- és pénzhiány hibája.”
 • 2. Infamous 2011. február 02. 11:06
  „már a fél ország idejár, mi győriek meg várhatunk fél-egy évet egy műtétre, miért?”
 • 1. Madarász 2011. február 02. 10:35
  „Kisbér ott van a szomszédjukban, miért nem jó az nekik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legjobb évét zárta a Paksi atomerőmű

Minden eddiginél sikeresebb évet tudhat maga mögött a paksi atomerőmű. Tovább olvasom