Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Kisalföld-kupa: győri tornászok sikerei

A múlt hét végén újból megtelt a győri Bercsényi-iskola tornacsarnoka, hiszen a XX. Fonyódi Ásványvíz Kisalföld-kupa utánpótlás fiú tornaversenyt rendezték a szépen feldíszített teremben, szépszámú nézősereg előtt.
A versenyt Arnold Csaba, a városi tornaszövetség elnöke nyitotta meg és külön köszöntötte a Kalocsa SE csapatát, amely a győriek mellett minden alkalommal részt vett a rendezvényen, valamint kiemelte az új színfoltként érkező Hevesi DSE Nagykanizsa tornászait, akik első alkalommal jöttek a versenyre. Rajtuk kívül az összes fővárosi klub is résztvevő volt, így valóban el lehetett mondani, hogy a korosztályok teljes országos mezőnye küzdött meg a szerekkel.

A gyermek kezdő kategória országos csapatdöntőjében már az első körben nagyszerű győri sikerek születtek:

Eredmények: országos bajnok a Rába Lux-Bercsényi DSE Győr csapata Mészáros Krisztofer, Dubrovitczky Péter, Homlok Soma, Vincze Márk, Horváth Dániel, Nagy András, László András összeállításban. Edzőik Szűcs Róbert és Halmosi Gellért. Második a KSI, harmadik a Bp. Honvéd lett.


Nagyszerűen szerepeltek a Bercsényi versenyzői, több bajnoki címet is otthon tartottak a fiatal tornászok.
Nagyszerűen szerepeltek a Bercsényi versenyzői, több bajnoki címet is otthon tartottak a fiatal tornászok.


A vidékbajnokságot szintén a győri csapat nyerte és ezüstérmes lett a győri Tulipános Általános Iskola csapata Kollár Tímea edző vezetésével.

Egyéniben ugyan fővárosi fölény volt, de a győri Mészáros Krisztofer ötödik helyezése így is dicséretes az erős mezőnyben.

A kistornász kategóriában tovább folytatódtak a győri sikerek. Az országos csapatbajnokság eredménye: bajnok a győri Rába Lux-Bercsényi DSE Győr csapata Varga Csenger, Magyar Tamás, Kiss Richárd, Németh Lóránt, Mészáros Jonatán, Siket Olivér, Somlai Zoltán összeállításban, Kollár András és Szűcs Róbert edzők irányításával. Második a Hevesi DSE Nagykanizsa csapata lett, míg a bronzérem az FTC-nek jutott.

A vidékbajnokságon a győriek mögött a Nagykanizsa és a Kalocsai SE végzett.

Az egyéni versenyekben is győri sikereknek örülhetett a szépszámú nézősereg, ahol az országos bajnok Varga Csenger (Rába Lux-Bercsényi DSE) lett, megelőzve csapattársát, Magyar Tamást, míg a bronzérmet a nagykanizsai Kovács Ákos szerezte meg a győri Kiss Richárd előtt.

Olvasóink írták

  • 1. exodus 2010. december 05. 14:07
    „Alakul az utánpótlás, csak így tovább. Úgy látszik, idegenben a fővárosiak sem verhetetlenek. További sikereket gyerekek! Gratuláció az edzőknek is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Róth: komoly bajban a magyar kézilabda - videó

Győrben a napokban rendezik a Diákolimpia kézilabda selejtezőit. A Bercsényi Középiskolában Róth… Tovább olvasom