Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Nem lesz olajvezeték Csallóközben

Pozsony megye elutasítja a Pozsony–Schwechat olajvezeték tervét. A vezeték a természetvédelmi területeket is érintené.
Pozsony megye elutasítja az olajvezeték tervét, melyet a Csallóköz értékes természetvédelmi területein keresztül terveznek építeni. A megye azt állítja, hogy a vezeték tervezete törvényellenes, és a Natura 2000 program által védett területeket is veszélyeztetné.

Európa egyik legnagyobb földalatti édesvíztartalékának védelmében a megye egyértelműen elutasítja a Pozsony–Schwechat olajvezeték tervét. A vezeték a természetvédelmi területeket is érintené.

Egy esetleges baleset katasztrofális következményekkel járna a természet számára, de lakosság számára is, hiszen az ország három megyéjét látják el erről a területről ivóvízzel. Ezért a megye álláspontja szerint, a vezeték terve törvénybe ütközik. Az olajbiznisz és a mérnökök feladata, hogy találjanak egy másik megoldást, mondta Pavol Frešo, a megye elnöke.

A vezeték tervezése már hosszabb ideje zajlik, de a környezetet érhető hatásokról készült tanulmányok nem javasolták egy ilyen kőolajvezeték építését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovák nyelvtörvény - Korlátozottan, de valószínűleg maradnak a szankciók

Megmaradnak az államnyelvtörvény megsértésért bevezetett szankciók, ugyanakkor el akarják törölni a kettős állampolgársággal kapcsolatos szlovák törvényt. Tovább olvasom