Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A kormány ne emelje meg az adókulcsokat, inkább takarékoskodjon és vezesse be a bankadót!

A pénzügyminiszter benyújtotta elképzelését, javaslatait a kormány második konszolidációs csomagját illetően. Ezek közül a Magyar Koalíció Pártja támogatja a pénzügyminiszter elképzelését az adóbefizetés hatékonyságának növelésére, valamint az állami kiadások lefaragását, az államapparátus fenntartására szánt kiadások jelentős csökkentését.

Nagyságrendekkel kell csökkenteni az állami beruházásokra és az állami közbeszerzésekre szánt kiadásokat.

Semmiképpen sem támogatjuk a szociális politikára és munkahelyteremtésre szánt állami kiadások csökkentését, valamint az adókulcsok megemelését mind a jövedelmi adók, mind az ingatlanadók esetében. Az államháztartás egyensúlyának megteremtésére a szociális igazságosság keretében javasoljuk a tőkejellegű bevételek adó- és járulékterheinek kiszélesítését, megemelését, valamint a kormánynak megfontolásra javasoljuk a személyi jövedelemadó esetében a progresszív adózás bevezetését.

A Magyar Koalíció Pártja újra a bankadó bevezetését javasolja. A bankok és pénzintézmények nyeresége 2010-ben túlszárnyalta az egy évvel korábbi érték kétszeresét. Az idei első negyedévben nyereségük a tavalyi érték másfélszeresére nőtt. A banki illetékek tavaly az előző évi illetékek nagyságát 20 százalékkal túlszárnyalták. A bankok ügyfelei számlájáról évente átlagosan 50 € illetéket vonnak le. A bankok illetékeiket alig észrevehetően emelik meg, összességében azonban dinamikusan növekvő tiszta bevételképzésről van szó. Mindez azt bizonyítja, hogy időszerű és megalapozott volt a Magyar Koalíció Pártja tavaly szeptemberi javaslata a bankadó bevezetéséről.

A bankadó bevezetését követően azért, hogy a bankok megnövekedett adóterheiket ne tudják áthárítani az ügyfeleikre, azt javasoljuk a kormánynak, szigorítsa a bankfelügyelet szabályozásának törvényi keretét és az állami bankfelügyeletet szigorúbb ellenőrzésre ösztönözze. Amennyiben szükséges, az ügyfelek érdekvédelme végett a bankfelügyelet szigorúbb tevékenysége legyen folyamatos.


Farkas Iván,
az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnöke

Olvasóink írták

 • 8. miracle 2011. május 09. 19:29
  „Mo-on kb 300 párt van. Akár ilyen is lehet(ne). A cikk pedig a belföldi hírekben van. Ezek szerint bekebeleztük Szlovákiát.”
 • 7. csompi1 2011. május 09. 18:21
  „Köszönjük KO!!
  Sikerült bebizonyítani az átlag olvasótok értelmi szintjét. Írjatok csak továbbra is hasonló átverős stílusban, a sok busmann biztos ugrani fog rá, és talán sikerül megdöntenetek a jelenlegi kormányt......aztán?.. mi lesz veletek ?”
 • 6. Csetneky 2011. május 09. 17:08
  „kisem

  Madarász nem lepett meg, de ezek szerint a többiek is benézték. :)

  Gyengébbek kedvéért, a Magyar Koalíció Pártja Felvidéken tevékenykedik és a szlovák kormányhoz intézte szavait.”
 • 5. kisem 2011. május 09. 15:19
  „Nem furcsa senkinek sem, hogy a magyar Koalíció Pártjának egyik vezetője nyilatkozott? Tényleg nem?”
 • 4. miracle 2011. május 09. 14:53
  „"sem támogatjuk ...az adókulcsok megemelését mind a jövedelmi adók"
  kontra
  "javasoljuk a személyi jövedelemadó esetében a progresszív adózás bevezetését."
  Ez a kettő így csak egyféleképpen megy: ha több adóklucs lesz és a legmagasabb lesz a 16, a többi még alacsonyabb. Eléggé kizárt. Biztos, hogy ezt mondták?”
 • 3. janika 2011. május 09. 12:58
  „Valóban ki is a képviselőink munkáltatja? Miért nem teljesítménybérben vannak a képviselők fizetve? Vajon keresnének hideg vízre valót? Még mindig nem elég a nyálverésből munkáltató?”
 • 2. Madarász 2011. május 09. 11:24
  „1. Miért, nem a mi kormányunkról van szó?

  Szerintem viszont a gazdagok adókulcsát meg kéne emelni, az államapparátus, ezen belül különös tekintettel a politikusokhoz és pártokhoz kapcsolódó kiadásokat kéne drasztikusan csökkenteni.”
 • 1. kisem 2011. május 09. 10:55
  „"Nagyságrendekkel kell csökkenteni az állami beruházásokra és az állami közbeszerzésekre szánt kiadásokat."

  Na ja, már ha tudjuk, mit is jelent nagyságrendekkel csökkenteni. Ez esetben maximum az eddiginek az egy százada lenne a megengedhető.
  De egyáltalán, mit keres ez a cikk itt, a belföldi hírek között?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarellenes plakátokkal hirdet az SNS

Magyarellenes óriásplakátokkal borzolja a kedélyeket Szlovákiában a Szlovák Nemzeti Párt (SNS). Tovább olvasom