Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Várhatóan májusban adják át a Szín-mű-helyt Szolnokon

Várhatóan májusban adják át Szolnokon a Szín-mű-hely elnevezésű komplexumot, amely egy 90 férőhelyes kamarateremnek is otthont ad.

A létesítmény pénteki sajtóbejárásán Balázs Péter, a Szigligeti Színház igazgatója az MTI-nek elmondta: az ötlettől a megvalósulásig mintegy kétéves előkészítés és egy éve tartó kivitelező munka előzte meg a bejárást. A direktor hangsúlyozta: igazi közösségi teret álmodtak a régi szobaszínház és a környező épületegyüttes helyére.

Az eseményen elhangzott: a felújítás és átalakítás teljes költségvetése a színpadtechnikával és a berendezésekkel együtt 180 millió forint lesz. Ebből egy 90 néző befogadására alkalmas kamaraszínházat, a színészek pihenését, kikapcsolódását szolgáló tizenhat műtermet és három üzlethelyiséget is kialakítanak. A műtermek a Szolnokon jelentős szerepet betöltő színészek – például Tyll Attila, Vajda László, Somogyvári Rudolf, Mádi Szabó Gábor, Czibulás Péter és Bubik István – nevét viselik majd.

A kamaraszínház tervezett repertoárjáról szólva Balázs Péter úgy fogalmazott: minden olyan darabnak otthont adnak e falak, amelyek elsősorban nem a tömeg-, hanem a rétegigények kiszolgálását célozzák. Ezen kívül pedig a Szín-mű-hely-ben "olyan dolgoknak kell történnie, amit a fiatalok szeretnének".

A beruházás eredetileg 2009 szeptemberére tervezett befejezésének csúszásáról Bor Zoltán, a Szigligeti Színház produkciós igazgatója kifejtette: a munkálatokat a közbeszerzési eljárások elhúzódása és a gazdasági válság hátráltatta. Utóbbi miatt a bankok nem hitelezték meg a fővállalkozó számára a beruházásra elnyert pályázati forrást. Így a veszprémi székhelyű Első Magyar Bérlakásépítő Kft. végül saját erőből hidalta át ezt az átmeneti időszakot és fejezi be az építkezést – tette hozzá.

A szemlén Szalay Ferenc polgármester kiemelte: a Szigligeti Színház hatalmas változásokon ment át az utóbbi időben. Példamutatónak nevezte, hogy az intézmény komoly értéket teremt a Szín-mű-hely kialakításával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orángutánbébi született a fővárosi állatkertben

Orángutánbébi született a Fővárosi Állat- és Növénykertben, és szombattól nyitva lesz az… Tovább olvasom