Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 24°C Még több cikk.

Újra bíróság elé áll Geréb Ágnes

Kedden áll először bíróság elé Geréb Ágnes azóta, hogy tavaly december végén kiengedték az előzetes letartóztatásból és házi őrizetbe helyezték.

A szülész-nőgyógyász és társai elleni perben négy otthonszülési ügyet tárgyalnak, a vád egyebek mellett foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés.

A vád szerint Geréb Ágnes a négy ügyből háromban érintett, ezek 2003-ban, 2006-ban és 2009-ben levezetett otthonszülések. A per tavaly júniusban kezdődött meg. Geréb Ágnes korábban azt vallotta, hogy nem bűnös a két újszülött halálában.

Geréb Ágnest - akit 2007 októberében három évre eltiltottak szakmája gyakorlásától - tavaly október 8-án helyezték előzetes letartóztatásba foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt egy újabb eset után: az általa vezetett születésházban egy szülésnél komplikációk léptek fel és a kiérkező mentőknek kellett az újszülöttet újraéleszteniük.

A meggyanúsítás után foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint kuruzslás miatt további két korábbi eset kapcsán is eljárást indított ellene a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A fogva tartásával kapcsolatban parlamenti bizottsági jelentés is készült, mert a szülészt kéz- és lábbilincsben vitték az első tárgyalásra, Geréb Ágnes a lábbilincstől megsérült, illetve a börtönőrök több alkalommal indokolatlanul vetkőztették meztelenre, a büntetés-végrehajtás pedig nem engedélyezte, hogy parlamenti képviselők látogassák meg.

Olvasóink írták

 • 3. zeta62 2011. január 18. 22:37
  „értelem!

  Te érzelmek alapján fakadsz ki, az igazságszolgáltatás pedig az akkor érvényben lévő jogi szabályozás alapján. Geréb megszegte az akkori törvényeket, ez az egyenes következménye...”
 • 2. értelem 2011. január 18. 20:10
  „A bezárása illetve annak ürügye az aljasság és a jellemtelenség netovábbja az Ún."igazságszolgáltatás"-részéről. Az egyenlő mérce alapján vajon miért nem tartóztatják le és vezetik láncon azokat az orvosokat akiknél kisbabák halnak meg? Azokat az orvosokat mikor fogják elmeorvossal megvizsgáltatni? Mennyivel másabb az a csecsemőhalál és a közremüködők megítélése mint Geréb Ágnesé? Illetve annak elbírálása miért más? Honnan van a kétféle mércét alkalmazókank erkölcsi alapjuk ilyen döntések meghozatalához? Hiszen aki így mérlegel annak erkölcse sincs! Miként sem igazság sem jogszolgáltatás nem müködhet többféle mérce alapján! ILLITVE NEM MÜKÖDHETNE DE MAGYARORSZÁGON SAJNOS CSAK EZ MÜKÖDIK!!”
 • 1. zeta62 2011. január 18. 12:12
  „Miért is kellene kivételezni vele? Akkor a legutolsó cig...nygyerek is jogosult legyen arra, hogy ne csak a regisztrált hozzátartozója, vagy a védője látogathassa. Az előzetesben pedig épp azért van a többség, hogy ne tarthassa a kapcsolatot senkivel, nehogy eltűntethessen bizonyítékot, összebeszéljen, stb.
  De látom, a fityesz itt is külön utakon akar járni. Ennyit a jog előtti egyenlőségről, és a jogbiztonságról!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sírásás közben érte a halál a temetőgondnokot

Sírásás közben rosszul lett Gyulaváriban a temetőgondnok, aki ezt követően meghalt - írta a Békés… Tovább olvasom