Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Újabb magyar romák érkeztek Svédországba

Mintegy 10–15 újabb magyar roma érkezett a jobb élet reményében vasárnap reggel a svédországi Malmőbe, ahol a többség munkát próbál találni, de a Baranya megyéből érkezett családok közül néhányan menedékjogot is kérnének a skandináv államtól. A Malmőbe érkezett magyar romákat nem várta semmilyen előzetesen feltételezett szállítóeszköz, se busznak, se autóknak nem volt nyoma a repülőtéren, s idegen nyelv ismeretének hiányában az őket váró magyar és külföldi újságíróktól kértek és kaptak segítséget. Tumultuózus jelenetek, fejetlenség, közel egyórás szervezkedés után jutottak el a menekülteket befogadó, Malmö melletti Arlövben lévő Park Hotelbe. Többen már azt hangoztatták, hogy „tévesen értelmezték a Svédországból jövő híreket”, többen csalódottak, és ezért haza is indulnak, amint lehet.

APEC-csúcs

A világkereskedelmi tárgyalások megmentése mellett tettek hitet az Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezete csúcsértekezletének résztvevői, akik egy külön szóbeli nyilatkozatban elítélték az észak-koreai nukleáris törekvéseket. A Hanoiban tegnap befejeződött konferencián elfogadott záróokmány szerint a 21 ország vezetője leszögezte: minden erőfeszítést meg kell tenni a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) keretén belül folyó, holtponton lévő dohai tárgyalások felélesztésére.

Izraeli rakétacsapás

Izrael vasárnap rakétacsapást mért egy Gázában közlekedő

autóra, kilenc ember sebesülését okozva, egy beígért másik légitámadást azonban leállított, miután több száz palesztin vette be magát az előző nap célponttá nyilvánított dzsabalíjai épületbe, hogy megakadályozza a rombolást.

Megmérgezték

Rendkívül erős méreggel próbáltak meggyilkolni Londonban egy volt orosz titkos ügynököt, aki korábban gyilkossági kísérletekkel vádolta meg egykori munkaadóját, az orosz titkosszolgálatot, majd Nagy-Britanniában kért és kapott menedékjogot. Alekszandr Litvinyenko szervezetében a súlyosan mérgező tallium károsodás nélkül elviselhető mennyiségének háromszorosát mutatták ki. (mti)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom