Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Újabb aláírásgyűjtési kampányt indít Seres Mária

Újabb aláírásgyűjtési kampányba kezd Seres Mária. Az Országos Választási Bizottság (OVB)ugyanis február 15-én elfogadta az országgyűlési képviselői poszt és a polgármesteri tisztség összeférhetetlenségére vonatkozó kérdését.

Június 15-ig kell összegyűjteni a 200 ezer kézjegyet - mondta el Seres Mária, aki hétfőn délben egy levelet is átad Sólyom Lászlónak, melyben személyes találkozót kezdeményez az államfővel.

Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselői tisztség összeférhetetlen legyen a polgármesteri tisztséggel?"- hét másik kérdéssel együtt ezt a népszavazási kezdeményezést nyújtotta be Seres Mária az OVB-nek körülbelül három hete. A bizottság azonban csak ezt a kérdést fogadta el, február 15-i hatállyal.

A referendumot kezdeményező magánszemélynek ettől számítva négy hónapja van a minimum 200 ezer aláírás összegyűjtéséhez. Seres Mária hétfőn délben átad egy levelet Sólyom Lászlónak. Ebben személyes találkozót kér az államfőtől, hogy tájékoztathassa a népszavazási kezdeményezés állásáról.

Seres Mária február 12-én csaknem 600 ezer aláírást adott le az OVB-nek egy másik kérdésben, amely így hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?" Ezeknek a kézjegyeknek a hitelesítése még tart- mondta el Seres Mária.

Ha ezzel végez az OVB, három napig lehet kifogást benyújtani, majd az Országgyűlés dönt a referendumról. Ezt még szintén meg lehet támadni az Alkotmánybíróságnál, majd ha ezek után is zöld utat kap a kezdeményezés, Sólyom László köztársasági elnök írja ki a népszavazás időpontját.

Olvasóink írták

 • 19. soproni 2009. február 23. 18:51
  „"2. thurvj97 2009.02.23. 11:53
  Kedves Mária ! Otthon nincs valami rendben? Vagy csak ennyire ráérős Anyuka?"

  Érted is és értünk is teszi. Hasznosabb tevékenységet folytat,mint azok,akiket csupán az boldogít,ha másokat megalázhatnak és kritizálhatnak .”
 • 18. nocomment41 2009. február 23. 14:53
  „"Az államfőnek címzett nyílt levelet adott át a képviselők számlaadásáról szóló népszavazást kezdeményező Seres Mária az elnöki hivatal munkatársának a Sándor-palotában hétfőn."
  Hétfőn a Sándor palota előtt Seres Mária újságíróknak azt hangsúlyozta: az aláírásgyűjtés jó példája annak, hogy a civil, mindenféle párttól független összefogás életképes Magyarországon.
  "Seres Mária elmondta, hogy az államfőnek címzett nyílt levelében összegezte az aláírásgyűjtés hónapjaiban országszerte összegyűlt tapasztalatait. "Mindenhol ugyanazzal szembesültem: az emberek elégedetlenek, érzik, hogy egyre nagyobb a baj, és szinte kétségbeesve próbálnak kiutat keresni. És nem kapnak segítséget felülről - pedig milyen jó is lenne bízni abban, hogy az országot irányító gazdasági, vagy akár politikai erők látják a kiutat" - áll a levélben."
  A népszavazásra feltett kérdés szimbolikus volt, a legfontosabb mondanivalója pedig az: "tegyünk azért, hogy egy olyan országban élhessünk, ahol a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak"
  http://belfold.ma.hu/tart/cikk/a/0/38016/1/belfold/Solyomnal_jart_Seres_Maria”
 • 17. todoer 2009. február 23. 13:54
  „Gratulálok a hölgynek . Ki lehet-e terjeszteni a javaslatát az álláshalmozó önkormányzati képviselőkre is ?”
 • 16. ggg 2009. február 23. 13:52
  „13.
  2006 őszén sokkal radikálisabb volt a fellépés. DE akkor is a széthúzás volt a jellemző. aki kiment az utcára, csőcseléknek, fasiszta focihuligánoknak nevezte mindenki, és szörnyűlködtek, h hogy lehet így viselkedni. hát a forradalom már csak ilyen... az se volt jó, ez se jó, akkor mi lenne végre jó??? amíg mindenki csak magyaráz, addig lerabolják a maradék országunkat is. és nem dumálni kell, h ez nevetséges, az felháborító, amaz meg botrányos, HANEM ODA KELL ÁLLNI ÉS KI KELL ÁLLNI MELLETTE. amíg csak kifogásokat keres minden magyar ember, addig marad nekünk ez a hígfos, ami most van...”
 • 15. aTibi 2009. február 23. 13:14
  „Mit mondjak jól jövedelmező, ez a semmi!
  Ez csak egy játék, ahol a hölgy kapott szereplési lehetőséget!

  A RÉGI ALKOTMÁNYT KELL VISSZA ÁLLÍTANI!
  NEM SZÓRAKOZNI ITT A HÖLGYNEK!
  A komcsi-zsidó törvények vannak jelenleg érvényben, néhány módosítással!

  A régi 1945-előtti törvényt vissza állítani és néhány cikkelyt módosítani!
  MAGYARORSZÁGNAK--------MAGYAR TÖRVÉNYEKET!

  Aki esetleg jajgatna,annak írom: elcsodálkozna mennyire jó törvényeink voltak!
  Azért nem akarja ez a banda,vissza állítani! Nem lennének kivételezettek.”
 • 14. zsukov 2009. február 23. 13:06
  „Örüjl annak ,hogy valaki megteszi helyettűnk nem csak faszságokat krampál a gépén kár hogy csak ennyit kér a többi szakértői.tanácsadoi ,felűgyelői és jócskán jövelmező társaival mi van nálunk egy seggel száz lovat űlnek.Gratulálok a hölgynek.”
 • 13. aha. 2009. február 23. 12:53
  „ggg 2009.02.23. 12:13

  Szarakodás az egész aláírósdi. A hölgy büszke magára, benyeli az elismerést azt kész. Ez ellen a banda ellen már rég sokkal radikálisabban kellett volna fellépni! Nem mondjátok komolyan,hogy vártok valami érdemit ettől az aláírásosditól? Nevetséges!”
 • 12. jockey 2009. február 23. 12:52
  „Remélem, összejön itt is a 200000. Én aláírom ezt is, az biztos.”
 • 11. mobile 2009. február 23. 12:40
  „A vicc tökéletesen illik ránk (sajnos). Seres Máriának kitartást kívánok! Az előző aláírásgyűjtésben is küldtem neki néhányat, ha tehetem, most is fogok. Fogjunk össze a mocskok ellen!”
 • 10. Gondolkodo 2009. február 23. 12:34
  „bocs,Szilágyi Zsolt”
 • 9. Gondolkodo 2009. február 23. 12:27
  „Szigyi Zsolt vicce jellemző a magyarokra,csak széthuzás van,ha összetartás lenne akkor valoban rendet lehetne tenni az országban,de ha csak itt beszélünk rola akkor marad minden a régiben”
 • 8. Gondolkodo 2009. február 23. 12:16
  „Minden tiszteletem Seres Máriáé,legalább elinditott valamit,nem csak itt kéne a szánkat tépni,hanem lépni,Ő egy bátor asszony,thurvj97,lehet Te jól élsz de sokan létminimum alatt,Neked tetszik hogy a megválasztott képviselök hány helyről kapnak pénzt?amenyi pénzük van abbol nem tudank semmit felmutatni a vagyonnyilatkozatban?a kis ember meg huzzon még egyett a nadrágszijon,ott kéne sporolni,nem ránk tenni a terhet igy is bnehéz már”
 • 7. ggg 2009. február 23. 12:13
  „6.
  ha nem ilyen lenne az átlagos magyar hozzáállás, "már rég egy tökéletes országban élnénk!"”
 • 6. aha. 2009. február 23. 12:11
  „Szarság az egész! Túl sok a szabadideje a hölgyikének! Kijátsszák mielőtt bármi is történne! Ha ez ilyen egyszerű lenne,már rég egy tökéletes országban élnénk!
  Azért drukkoljunk neki, addig sem unatkozik!”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. február 23. 12:06
  „Tisztelt thurvj97, erről a hozzászólásról ez a vicc jutott eszembe:

  Lucifer ellenőrző körutat tart a Pokolban. Odaér egy fortyogó üsthöz, amelyben hullarészeg emberek ücsörögnek. Megkérdezi a kísérő ördögöt.
  - Miért nincs ezek mellett őr?
  - Uram, ezek angolok. Folyton részegek, ezért úgysincs erejük kimászni az üstből, nem kell melléjük őr.
  Mennek tovább, odaérnek egy másik üsthöz. Ebben is emberek üldögélnek, síri csöndben.
  - És mellettük miért nincs őr?
  - Uram, ezek németek. Megmondtuk nekik, mit kell csinálniuk, és eszükbe sem jut ellenszegülni.
  Mennek tovább, odaérnek a harmadik üsthöz, amelyben hatalmas a hangzavar, dulakodás, lökdösődés.
  - És ezek mellől hol van az őr?! Hát mindjárt felborítják az üstöt!
  - Uram, ezek magyarok. Ha az egyik ki akarna mászni, a többi úgyis visszarántja.

  Minden tiszteletem Seres Máriáé, aki nemcsak a száját tépi, hanem a maga eszközeivel megpróbál tenni is valamit.”
 • 4. ggg 2009. február 23. 12:04
  „thurvj97 - a fejedben lehet nincs valami rendben...
  sztem teljesen ok, amit csinál. ha a seggfej politikusaink csak a zsebük teletömködésével vannak elfoglalva, kell valaki, aki zet megakadályozza. törvényeink, rendőrségünk, bíróink az ő oldalukon állnak. úgy néz ki, h csak ilyen és ehez hasonló civil kezdeményezésekkel lehet rendbe vágni ezt a kuplerájt...”
 • 3. Judytka 2009. február 23. 11:57
  „Én pl tisztelem a kitartásáért,nem kis dologba fogott bele!”
 • 2. thurvj97 2009. február 23. 11:53
  „Kedves Mária ! Otthon nincs valami rendben? Vagy csak ennyire ráérős Anyuka?”
 • 1. Primax 2009. február 23. 11:43
  „Modern Jeanne d´Arc.
  Írjuk alá ezt is, úgy látszik, ez a hölgy fog - talán/reméljük - rendet vágni ! ! !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét év fegyházat kapott Segal, az egykori Való Világ-hérosz

Bűnszervezetben elkövetett kábítószerrel való visszaélésért hét év fegyházra ítélte a Fővárosi… Tovább olvasom