Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Új börtönt építene az állam

Az új, legalább 500 fős létesítményhez helyszínt keres a kormány. Az új börtönbe 2018-2019-től küldhetik az elítélteket.
Új börtönt építene az állam. A kormány honlapján megjelent felhívás szerint a férőhelyeket a nemzetközi elvárásokhoz való igazodás és a korábbi vizsgálatok eredményeire reagáló 2011-es kormányhatározat végrehajtása érdekében bővítenék - írja a napi.hu.

Az új börtön működtetéséhez legalább 250 alkalmazott szükséges, az elvárások szerint legalább negyedük felsőfokú, a többiek középfokú iskolai végzettséggel kell, hogy rendelkezzenek. A személyi állomány és családtagjaik elhelyezésének és lakhatásának biztosítására felkészült, szociális intézményekkel ellátott helyszínt keresnek. A beruházások kezdésének várható időpontja 2017.

A magyar börtönviszonyokat tavalyi is elmarasztalták az Európa Tanács szakértői, akik a legtöbb büntetésvégrehajtási intézetben bántalmazást és zsúfoltságot tapasztaltak - tette hozzá a beszámoló.

A baloldali kormány 2004-ben döntött arról, hogy ppp-konstrukcióban építtet és üzemeltet börtönöket a büntetés-végrehajtási intézmények túlzsúfoltságának csökkentésére, az egyiket Szombathelyen, a másikat Tiszalökön.

A tiszalöki, 700 fő befogadóképességű börtönt a Kész Holding cégei építették fel nettó 6,1 milliárd forintért, 2008-ban nyílt meg. A szintén 2008-ban átadott szombathelyi fegyház és börtön 800 fős, nettó 7,3 milliárd forintból építették fel, a beruházó-üzemeltető a ZÁÉV Zrt, a Future Zrt. és a Mátra Holding Zrt volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vörösre változott a Rákos-patak

A katasztrófavédelem szerint egy építőipari cég engedett rozsdás vizet a Rákos-patakba, ezért vált… Tovább olvasom