Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

UD Zrt.-ügy - Gyanúsítottként hallgatták ki Dávid Ibolyát

Gyanúsítottként hallgatták ki Dávid Ibolya MDF-es politikust szerda délelőtt a főügyészségen - közölte Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője.

Dávid Ibolyát az UD Zrt.-üggyel összefüggésben két rendbeli személyes adattal való visszaélés és egy rendbeli kényszerítés bűntette miatt hallgatták ki. Jelenleg az ügynek három gyanúsítottja van: Dávid Ibolya, Tóth Károly, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának egykori MSZP-s alelnöke és Szilvásy György volt titokminiszter.

A főügyészség szóvivője elmondta, hogy Dávid Ibolya nem tett vallomást. A gyanúsításközlés ellen panasszal nem élt, ugyanakkor közölte, hogy álláspontja szerint semmilyen bűncselekményt nem követett el. A kihallgatást követően Dávid Ibolyáról fényképfelvételt készítettek és rögzítették a személyes adatait.

A szóvivő egyes sajtóinformációkat cáfolva hangsúlyozta: ujjlenyomatot és DNS-mintát nem vettek le, mivel a jelenleg érvényes jogszabályok szerint azt csak olyan súlyosabb bűncselekményeknél alkalmazzák, amelyek esetében a kiszabható büntetés minimum öt év.

Szilvásy György ellen az UD Zrt.-ügyben először 2009 májusában indult nyomozás. Ez az idén május közepén újraindult, miután Szilvásy György nem szerzett képviselői mandátumot az MSZP listájáról. A volt titokminisztert egy rendbeli, hivatalos személyként, folytatólagosan elkövetett, különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsították meg.

Június végén az MTI arról számolt be, hogy ismét egy eljárásban vizsgálja Szilvásy György, Dávid Ibolya és Herényi Károly ügyét a Központi Nyomozó Főügyészség, ám a nyomozásnak akkor még csak a korábbi titokminiszter volt a gyanúsítottja.

A főügyészség korábban is egy eljárásban vizsgálódott, de mivel az Országgyűlés a legfőbb ügyész indítványával szemben tavaly októberben nem függesztette fel Dávid Ibolya és Herényi Károly akkori MDF-es parlamenti képviselők mentelmi jogát, az ő ügyüket a Szilvásy György ellen folyamatban levő büntetőeljárástól elkülönítették és megszüntették.

Mivel sem Herényi Károly, sem Dávid Ibolya nem jutott be a 2010. évi országgyűlési választásokon a parlamentbe, a Legfőbb Ügyészség június 10-én a nyomozás folytatása mellett döntött.

Tóth Károly volt szocialista országgyűlési képviselőt kedden gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos személyként és felbujtóként elkövetett különleges személyes adattal való visszaéléssel.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának egykori MSZP-s alelnöke az MTI megkeresésére csak annyit mondott az ügyben: "meggyőződésem, hogy képviselői munkát végeztem, bizottsági döntéseket hajtottam végre".

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére a gyanúsítás alapját képező bűncselekményről a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem beszélt.

Olvasóink írták

 • 8. janika 2010. július 08. 12:38
  „Hogy is volt Igazságügyi miniszter korában? Ő egyetlen egy bírót sem ellenőrizne,vonna felelősségre a felületes munkája miatt? Előre látó volt?”
 • 7. load 2010. július 08. 06:25
  „5. picher
  Talán, mert nem vett lopott gázolajat.”
 • 6. GYMS 2010. július 07. 23:35
  „Délután már a Herényi is benn volt. Karperec (egyenlőre) még nincs...
  Apa, kezdődik! :D”
 • 5. picher 2010. július 07. 14:54
  „Érdekes a dolog! Én jóhiszeműen kéz alatt vásároltam 30 liter gázolajat, mely állítólag kamionostól származik, akinek megtakarítása volt. Kiderült, lopott, természetesen elismertem, kitől és milyen körülmények között vettem olyan embertől, aki a gyermekének szeretett volna ennivalót venni, hát megvettem. Másnap rendőrség, kihallgatás, orgazda lettem, rabosítottak, ahogy meg van írva. Ilyen bűnér nem járna 5 év, mégis rabosítva vagyok! És Dávid Ibolya miért nincs?????????????????????????”
 • 4. lacuslaszlo 2010. július 07. 13:52
  „http://www.youtube.com/results?search_query=januspannonius68&search_type=&aq=f# ...és utána mondjatok véleményt !!!”
 • 3. Szabra 2010. július 07. 13:23
  „Elvtársak!
  Védjük meg Dávid Ibolya et.-nőt, mert a mi kutyánk kölyke, hiszen az utolsó utáni percekig kitartott mellettünk, cserébe nem hagyhatjuk az igazságszolgáltatás áldozatául! A legjobbjaink, legbecsületesebbek, a legértékesebbek hullanak el az ügyészség megtorló vádaskodása nyomán!!!! A selejtje meg marad tovább......”
 • 2. Patriot 2010. július 07. 12:49
  „Fideszt akarták lejáratni, közben kiderült a lejáratást szervezőket kell lecsukni.
  hmm, ez a fagyi visszanyal tipikus esete.

  Szilvássy, Dávid, Herényi, Tóth Károly egy mocskos és régi bolsevik trükköt akartak eljátszani, de belebuktak.
  Kétség nem fér hozzá, hogy nem ők az igazi felbújtok.
  Cuslág-Sukoró-Malév, és ezekben mindig két-három ember neve felmerült, akik persze nem tudtak semmiről, vagy nem emlékeznek.”
 • 1. Jandex 2010. július 07. 12:41
  „Jaj de izgulok,vajon mi lesz "ibinénivel" ?!:)))/kabaré!!!/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Csaba nem indul a tisztújításon

Molnár Csaba nem indul semmilyen posztért az MSZP szombati, rendkívüli tisztújító kongresszusán. Tovább olvasom