Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Tovább küzdenek egyesülési jogukért a tűzoltók

A Bakondi György főigazgató által még 2012-ben bevezetett korlátozás értelmében hivatásos tűzoltó nem lehet önkéntes tűzoltó egyesület vezető tisztségviselője.
A hivatásos tűzoltók egyesülési jogának korlátozása miatt ismételten az alapvető jogok biztosához fordult a Lánglovagok Egyesület.

A hivatásos tűzoltók egyesülési jogának korlátozása miatt ismételten az alapvető jogok biztosához fordult a Lánglovagok Egyesület. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató utasítása miatt az alapvető jogok biztosa már egyszer elmarasztalólag szólt, erre válaszul a tűzvédelmi törvénybe írták, hogy hivatásos tűzoltó nem lehet önkéntes tűzoltó egyesület vezető tisztségviselője.

Az ombudsman korábbi megállapítása szerint ez a szabály alkotmányossági értelemben aggályos és alapjoggal összefüggő visszásságot okozott, mivel aránytalanul korlátozta a hivatásos tűzoltók egyesülési jogát. A Lánglovagok Egyesület a beadványában arra kéri Székely Lászlót, amennyiben jogsérelmet tapasztal, az alapvető jogok védelme érdekében forduljon az Alkotmánybírósághoz.

Bakondi György főigazgató által még 2012-ben bevezetett korlátozás súlyos csapást mért az önkéntes tűzoltói mozgalomra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteken kezdődik a Mátrában a síszezon

A Sípark felső szakasza nyílik majd meg három pályával, az első hét végén esti síelés még nem lesz.… Tovább olvasom