Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Több segély, több rászoruló

A segélyszervezetek és a települési önkormányzatok az EU Élelmiszersegély Programja hatékonyságáról egyeztettek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal (MVH) a minap, a segélyek szétosztásának őszi időszaka előtt.

Dr. Rieger László a támogatást koordináló MVH részéről kiemelte: az elmúlt évek tapasztalatai alapján a program sikeres vállalkozásként könyvelhető el, hiszen széles rászorulói kör részesült segélyben. A szociális hatékonyság növelését további célként tűzte ki, hogy minél több települést bevonva, minél szélesebb rétegek részesüljenek az élelmiszerből. A hivatal ehhez évről évre egyre nagyobb mennyiséget biztosít. A segélyszervezetek képviselői mindenképpen fontosnak tartják a program folytatását a hazai rászorulók folyamatosan növekvő száma, illetve a válság hatásai miatt is. Az önkormányzatok képviselői szükségesnek látják viszont a logisztikai költségek csökkentését, ehhez önkormányzati összefogást javasoltak.

A programban közreműködő segélyszervezetek ma Magyarországon több mint kétezer településsel állnak kapcsolatban. A települések 70 százalékán idén már osztottak élelmiszereket és az MVH reményei szerint ez a szám év végéig tovább növekszik: ebben az évben várhatóan 15 millió kiló élelmiszert osztanak ki.

Olvasóink írták

  • 1. Vera1944 2009. október 12. 11:37
    „Minél kevesebb a munkahelym, annál több a rászoruló, annál több ssegélyt kell adni, vajon meddig mehet ez igy? Aki megszokta a munkát, annak arcpiritó a segélykérés, a munkaügyi hivatalok dugug vannak a jelentkezőkkel csak a munka egyre kevesebb!!!! Ennyire rossz helyzet a 90-es évek elején voltak.
    Elkeseritő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három halott Ráckevénél

Egy teherautó áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szemből haladó… Tovább olvasom