Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Titkosszolgálati vezetők: összehívná a nemzetbiztonsági bizottságot a Fidesz

A Fidesz szerint maffiahálózatokra emlékeztetnek a kémkedési perként ismert büntetőügyre adott baloldali reakciók.
A Fidesz szerint maffiahálózatokra emlékeztetnek a "kémkedési perként" ismert büntetőügyre adott baloldali reakciók, ezért a testület három kormánypárti képviselője az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának összehívását kezdeményezi hétfőre a 2040-ig titkosított per iratanyagának megismerésére.

Erről Kocsis Máté, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke beszélt szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A képviselő példátlannak nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök nyilatkozatában a bírót fenyegette bukással, míg a baloldal más szereplői az ügyeszeknek üzengettek burkoltan. Kocsis Máté szerint ezek a "szélsőséges és veszélyes reakciók" teszik indokolttá a nemzetbiztonsági bizottság összehívását.

"Ezek a reakciók ugyanis maffiahálózatokra emlékeztetnek" - fogalmazott, hozzátéve: "egészen világosan látszik, hogy a maffiabaloldal politikusai, ha módjukban állna, akkor személyes leszámolást végeznének mind a bíróságon, mind az ügyészségen". Kocsis Máté aláhúzta, az ügyben eljáró bíró, valamint az ügyészek támadása is az igazságszolgáltatás működését veszélyezteti.

Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila egyaránt a védhetetlent próbálja védeni - hangsúlyozta, megjegyezve, ez érthető, mivel közeli munkatársai voltak Szilvásy Györgynek, aki "valószínűleg sokat tud a múlt koalíciójának közös és viselt dolgairól":

A kormánypárti képviselő szerint az említett politikusok egységes kiállása azt mutatja, hogy a "mai napig is működik a veszélyes maffiabaloldal". Mindez azt is jelenti, hogy most is együtt vannak, akik együtt tették tönkre az országot" - fűzte hozzá.

A fideszes politikus kitért arra is, mire számít az ügyben a baloldaltól a jövő héten: miután a bizottság megismeri a per titkosított iratanyagát, a baloldal várhatóan kétségbe vonja azok hitelességét, ezért ugyanők nyilvánosságra hozatalt, majd hanganyagokat követelnek, amelyeket végül manipuláltnak nyilvánítanak. "Hát így működik a maffiabaloldal, így védik nem létező becsületüket" - összegzett a bizottsági elnök.

Kocsis Máté tájékoztatása alapján Csampa Zsolt és Németh Szilárd frakciótársával közösen azt kérték, a bizottság július 15-én délelőtt zárt, rendkívüli ülésen ismerhesse meg az ügy iratait. Hozzátette, arra kérik Molnár Zsoltot, a testület szocialista elnökét, hogy ha szükséges, kérje be az ide vonatkozó iratokat az Alkotmányvédelmi Hivataltól, a rendőrségtől, a katonai ügyészségtől, valamint az ügyben eljáró debreceni bíróságtól. Kiemelte, a Fidesz a nyilvánosság pártján áll, az ügy titkosításának feloldásáról azonban csak a bizottsági ülés után lehet beszélni, mivel akkor derül ki, mely szerv rendelte el.

Szólt arról is, a kormánypártok - eddigi gyakorlatuknak megfelelően - ezúttal is hozzájárulnak ahhoz, hogy Vadai Ágnes is részt vegyen a nemzetbiztonsági bizottság ülésén annak ellenére, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló független képviselő nem tagja a testületnek.

A Debreceni Törvényszék múlt pénteken kémkedéssel összefüggő bűncselekmények miatt elsőfokú - nem jogerős - ítéletet hirdetett, amely szerint Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatója, valamint Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány titokminisztere letöltendő börtönbüntetést kapott, míg Laborc Sándor, aki Galambos Lajost váltotta a hivatal élén, felfüggesztett büntetést.

Zamecsnik Péter, Laborc Sándor védője a tárgyalás után azt mondta az MTI-nek, hogy az ügy iratanyagát 2040-ig titkosították. A pénteki ítélethirdetést zárt tárgyalás keretében tartották meg, csak az ítélet rendelkező része volt nyilvános.

Olvasóink írták

 • 3. Eva- 2013. július 10. 13:24
  „http://mno.hu/magyarorszageloben?page=2

  itt bizony elhangzik, hogy a fideszhez szivárogtatás történt!
  mno
  Magyarország élőben
  a műsor videoi
  2. oldal
  Gálszécsi---video”
 • 2. Eva- 2013. július 10. 13:04
  „https://www.facebook.com/vadaiagnes

  Gálszécsiét nem tudom idehozni!”
 • 1. Eva- 2013. július 10. 12:51
  „a hírtv magyarország élőben című adása sem érhető el a visszanézőben, ahol Gálszécsi elég óvatlanul elmondta, hogy a kémügy során azért hívtak külföldi céget vizsgálni, mert meg akarták tudni a fideszhez akkor szivárgó adatok csatornáját/módját.

  ez volt az ok
  külföldi céget kértek---ez volt az okozat
  most kémper van--ez meg a következmény---logikus nem?

  de hogy az iratanyag nem köznyilvános az meg gyanús!
  de nem a ma magát baloldalnak mondók oldalán”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogterjesztőkre csapatak le a rendőrök Gárdonyban és környékén

Több hónapja folyó nyomozás eredményeképpen a rendőrök egyszerre 16 helyen tartottak házkutatást. Tovább olvasom