Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Társaságiadó-kedvezményt kapnak a látvány-csapatsportokat támogató vállalkozások

Társasági-adókedvezményt kaphatnak az öt látvány-csapatsport valamelyikét támogató vállalkozások, valamint sportolók is választhatják az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) szerinti adózást a parlament hétfői döntése alapján.

Az Országgyűlés hétfőn 280 támogató szavazattal, 9 nem és 37 tartózkodás mellett elfogadta a sport támogatásával összefüggő egyes törvények módosítását.

A Bánki Erik, Szalay Ferenc, Seszták Miklós, Csizi Péter és Hadházy Sándor fideszes politikusok önálló képviselői indítványaként elfogadott módosítás értelmében társaságiadókedvezményt kapnak azok a vállalkozások, amelyek látvány-csapatsportot támogatnak. E csapatsportok közé tartozik a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong.

Egyaránt támogathatók ily módon az amatőr és a hivatásos sportszervezetek vagy azokat támogató közhasznú alapítványok, valamint egyes sportköztestületek (így a Magyar Olimpiai Bizottság) és a látvány-csapatsportágak sportszövetségei. A támogatás felhasználható a többi között utánpótlás-nevelésre, a csapatok működési jellegű ráfordításaira, infrastruktúra-fejlesztésre.

Az adókedvezmény a látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás alapján vehető igénybe.

A jogszabály érinti az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról (ekho) szóló törvényt is, lehetőséget adva a sportolóknak, valamint edzőknek is ezen adózási forma alkalmazására. Az ekho fizetésre jogosult sportolók számára egyes esetekben magasabb (50 illetve 100 millió forintos) összeghatárt határoz meg a jogszabály.

A törvény azon rendelkezései, amelyek a profi csapatok támogatására vonatkoznak, az Európai Bizottság jóváhagyó határozatának meghozatalát követő 15. napon lépnek hatályba, míg más részei a kihirdetést követően.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2011. június 27. 22:40
    „Sokkal hasznosabb lenne, ha a tömegsportot támogatnák inkább, nem a látványsportokat! Jobban szolgálná a lakosság érdekeit és egészségét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügyvéd nélkül 24 óra

Az eredetileg tervezett 48 helyett 24 óráig nem találkozhatnak ügyvédjükkel a kiemelt ügyek… Tovább olvasom