Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Takács Szabolcs: a kohéziós politikának meghatározónak kell maradnia

A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerint a kohéziós politikának meghatározónak kell maradnia a következő költségvetési ciklusban is.
Takács Szabolcs az MTI-nek telefonon elmondta, Varsóban a tagállamok és az Európai Bizottság részvételével zajló "Kohézió barátai" konferencián elhangzottak szerint minden tagország belátta, hogy a kohézió minden fél számára előnyös és folytatódnia kell, mert ennek segítségével kerültek közelebb az országok egymáshoz a konvergenciafolyamatok során.

Hangsúlyozta, hogy az unió csak akkor lesz versenyképesebb, ha a tagállamok is azok, ennek eszköze a kohéziós politika és az innováció, a jövőben erre nagy hangsúlyt kell fektetni.

Takács Szabolcs elmondta még, hogy jövő májusban indul a vita a tagországok között a kohéziós politikáról, a varsói egyeztetésen elhangzottakból kiindulva nem lesz könnyű a megállapodás, mert vannak olyan kihívások az unió előtt, amelyekre forrásokat kell találni. ilyen a biztonság és a migráció, amelyekre a forrásokat nem biztos, hogy a kohéziós alapoktól kellene elvonni.

Az államtitkár a találkozón beszámolt arról, hogy Magyarország a 2014-20-as költségvetési ciklusban elérhető összes forrást meghirdették, 80 százalékát már odaítélték és 40 százalékát kifizették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliárd forinttal támogatja a szabadidősportot a kormány

Olyan pályázatok nyertek el támogatást, amelyek a szabadidősport életvitelszerű gyakorlására ösztönöznek - mondta Szabó Tünde, az Emmi államtitkára. Tovább olvasom