Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Szelényi Zsuzsanna nyílt levelet küldött Varga Mihálynak

Szelényi Zsuzsanna független országgyűlési képviselő nyílt levelet írt a nemzetgazdasági miniszternek, amelyben egyebek mellett arra vár választ, Varga Mihály kért-e, kapott-e írásos jelentést Vida Ildikótól, a Nemzeti Adó-, és Vámhivatal (NAV) elnökétől.
Az Együtt elnökségi tagja - aki az Országgyűlés költségvetési bizottságának tagja - a levelet vasárnap az MTI-hez is eljuttatta.

Szelényi Zsuzsanna ebben emlékeztetett arra, hogy a miniszter október 21-én egy nyilatkozatában azt állította, nem jutott el hozzá információ Vida Ildikó Egyesült Államokból való kitiltásáról, ugyanakkor a NAV-elnök november 5-én azt mondta, hogy ő már október 22. előtt tájékoztatta a kormányt az ügyről.

Szelényi Zsuzsanna arra hívta fel a figyelmet, hogy a NAV-elnöke fölött nemzetgazdasági miniszterként Varga Mihály gyakorolja a munkáltatói jogokat, ezért Vida Ildikónak tájékoztatnia kellett őt arról, hogy "korrupciógyanú miatt kitiltották az Egyesült Államokból".

A képviselő szerint, ha Vida Ildikó valóban csak november 5-én tájékoztatta a minisztert, akkor Varga Mihálynak egy sor kérdésre választ kell adnia, így például arra: "nem érzi-e, hogy Vida Ildikó titkolózó magatartása önmagában olyan súlyú szabályszegés, amiért az adóhivatal vezetői tisztségéből azonnal fel kellene mentenie".

Kért-e, kapott-e írásos jelentést Vida Ildikótól, kész-e ezt nyilvánosságra hozni, milyen lépéseket tett annak érdekében, hogy megtudja, kik és milyen formában érintettek Vida Ildikón kívül az ügyben, információit megosztotta-e a kormányfővel és a nyomozóhatóságokkal? - sorolta kérdéseit a képviselő.

Szelényi Zsuzsanna közölte azt is, bízik abban, hogy a miniszter és a NAV-elnök megjelenik az Országgyűlés költségvetési bizottságának szerdai ülésén, hogy tisztázzák "a felmerülő rendkívül súlyos kérdéseket".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: korrupciótól bűzlik a kormány

Az MSZP szerint az ország egész lakossága szenved a "rendszerszintű állami korrupciótól", amelytől… Tovább olvasom