Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Sokkoló: levágott fejektől hemzseg az illegális bőrfeldolgozó - videó

A telepen szemgolyó nélküli lófejeket, birkafejeket, beleket és bőröket találtak az ellenőrök. 40 tonna állati mellékterméket kell megsemmisíteni.
Egy engedély nélkül üzemelő telepen mintegy 40 tonna állati mellékterméket kell megsemmisíteni azután, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a múlt héten ellenőriztek egy Bács-Kiskun megyei állati bőröket feldolgozó és tároló üzemet.

A telep illegálisan működött, nem volt engedélye, a Nébih közérdekű bejelentés nyomán értesült tevékenységéről.

Az esetet haladéktalanul kivizsgálták, a telepet lezárták, a tevékenység további folytatását azonnali hatállyal megtiltották - tájékoztatta a hatóság hétfőn az MTI-t.Az üzem két épületében több mint kétszáz raklapon sorakoztak a lesózott birkabőrök, a szabadban fóliával letakarva álltak a lenyúzott szarvasmarha- és lóbőrök. Az udvaron szemgolyó nélküli lófejeket és hatalmas zsákokban ipari sót találtak az ellenőrök. Az épületben román fülszámos birkafejek, belsőségek hevertek a padozaton.

A mintegy 40 tonna állati mellékterméket a szakemberek azonnal lefoglalták és megsemmisítésre utalták. Az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható, bár az eljárás még nem zárult le.

A közlemény szerint az idén a Nébih kiemelt ügyek igazgatóságának szakemberei több melléktermék-feldolgozó üzemet is ellenőriztek. Ennek során egy hónap alatt három ügyben mintegy 70 tonna illegális terméket foglaltak le. Az ágazatban további fokozott ellenőrzés várható.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális bevándorlás: 8 nap alatt 11 ezer menekült

Februárban minden nap több mint ezer emberrel szemben intézkedtek a rendőrök illegális migrációval… Tovább olvasom